Ted van de Pavert

Bryan Keurntjes, fanatiek supporter van De Graafschap

De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel sympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we voortaan maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer supporter Bryan Keurntjes.

Bryan Keurntjes is gek van voetbal. De 22-jarige inwoner van Braamt speelt zelf in het vierde van vv Montferland en is ook een fanatiek supporter van De Graafschap. Hij volgt zijn favoriete club op de voet en maakt ook deel uit van de Anhangersraod.

In die hoedanigheid vertegenwoordigt Bryan Keurntjes de supporters. Elke fan heeft een stem, dat is het uitgangspunt. De Anhangersraod beschikt over adviesrecht. Bij elke belangrijke beslissing van de club móet de raod gehoord worden en de adviezen kunnen niet genegeerd worden. Via de seizoenkaarthouders zijn de kandidaten gekozen. Bryan is dus namens de supporters naar voren geschoven.

Wat is volgens jou een superboer?

“Een superboer is iemand die altijd naar de club zal blijven gaan, ook in zware tijden. Hij of zij wil van het negatieve altijd iets positiefs maken. Als superboer moet je ook wel een bepaald soort mentaliteit hebben, van anpakken en deurgoan.”

Als klein kind ben ik hier gekomen en als oudje zal ik hier weg gaan


Wat heb je met de club?

“Dat is eigenlijk met geen woorden uit te leggen. Dat is een bepaald gevoel dat je al vanaf het begin bij de club hebt. Als kleinkind ben ik hier gekomen en als oudje zal ik hier weer gaan.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“In het jaar 2007 ging ik voor het eerst met mijn opa naar de Graafschap. Het was de thuiswedstrijd tegen Emmen, ook wel bekend als het kampioensduel. Tijdens deze wedstrijd scoorde De Visser vanaf de penaltystip en als kers op de taart scoorde Van Beukering in de 89e minuut de winnende goal met zijn hoofd. Zo’n eerste wedstrijd vergeet je natuurlijk nooit meer.”

Hoe zie je je eigen toekomst binnen de club?

“Ik heb in een aantal jaren een paar mooie stappen mogen maken, waaronder mijn rol binnen de Anhangersraod. Ik hoop dat ik mij ook verder kan ontwikkelen de komende jaren. Wie weet wat er nog meer in het vat zit.”‘Als klein kind ben ik hier gekomen en als oudje zal ik hier weer gaan’

Wat moet de club doen om een stabiele eredivisionist te worden?

“Promoveren. Dan wordt er weinig of geen verlies geleden en kan er een nog betere basisselectie worden samengesteld. Elk jaar dat je niet degradeert, gaan de tv-inkomsten en sponsorgelden omhoog en kom je ook in een positieve flow.”

Wat maakt je een echte fan?

“Als je de club altijd trouw blijft. Maar ik heb bijvoorbeeld ook een tattoo. De letter G in een spinnenweb. Dit verwijst uiteraard naar de Spinnekop tribune.”

Welke oud-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Berry Powel, inmiddels ook een echte vedette binnen onze club. Hij weet als geen ander wat er van hem gevraagd wordt.”

Wie zijn de beste ambassadeurs van de club?
“Hans Martijn Ostendorp, Sjoerd Weikamp en Dennis van Amerongen. Alle drie zetten ze De Graafschap in een positief daglicht en betekenen ze heel veel voor de club, zowel maatschappelijk, als richting de media of naar andere clubs toe.”

Waar in de Achterhoek kunnen we je tegen het lijf lopen?

“Ik ben natuurlijk graag op De Vijverberg, haha. Maar mijn favoriete plek en de mooiste accommodatie is sportpark Gerrit Dieker in Braamt, mijn woonplaats.”

Wat is er belangrijker dan voetbal?

“Mijn familie, vriendin en vrienden. Dat zijn mensen waar ik nooit zonder zou kunnen.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk ook meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *