Buikpijnklachten? De Buikpijnpoli biedt uitkomst

Buikpijnklachten draaglijker en weer leefbaar maken, dat is de missie van de Buikpijnpoli. De poli is ervoor om mensen met (on)verklaarbare buikpijn van hun klachten af te helpen. De resultaten zijn zeer goed, zo’n zeventig procent van de patiënten ervaart na een behandeltraject geen of minder klachten. De Buikpijnpoli is actief vanuit drie locaties, één ervan is gevestigd in het pand van Fysiotherapie Sjaak Jansen in Zieuwent.

Gezamenlijke aanpak werpt zijn vruchten af

Stel, u heeft al een tijdje aanhoudende buikpijnklachten. Na een bezoek aan de huisarts, waarbij bloed wordt geprikt of medicatie gegeven, is er weinig verandering. Ook na een doorverwijzing naar het ziekenhuis, bezoek aan de gynaecoloog of maag-lever-darmarts en verschillende onderzoeken later, loopt u nog steeds met klachten rond. Waar kunt u dan nog terecht? In dat geval biedt de Buikpijnpoli uitkomst.

Samenwerking

In 2017 is de Buikpijnpoli opgestart in zowel de Achterhoek (Zieuwent) als in Twente (Haaksbergen). Inmiddels is er voor de regio Stedendriehoek een derde vestiging in Twello bijgekomen.De initiatiefnemers zijn Sjaak Jansen en Sjoerd Sengers. De fysiotherapeuten ontwikkelden een concept voor de Buikpijnpoli die in het leven is geroepen om (jong)volwassenen met (on)verklaarbare buikpijn van hun klachten af te helpen. “Samenspel is het sleutelwoord”, zegt Sjaak Jansen. “Waar normaal vaak door één specialist naar het probleem wordt gekeken, worden de klachten bij ons in een veel breder perspectief geplaatst.”

Dit gebeurt in samenwerking met verschillende specialisten en vanuit een multidisciplinair paramedisch team dat zich heeft gespecialiseerd in onder andere klachten na een buikoperatie, maag-darmproblemen of klachten van de blaas. “In het team werken meerdere disciplines samen. Het gaat om een fysiotherapeut, een osteopaat, viscerale therapeut, een psycholoog, een diëtist, een oedeemtherapeut en een craniosacraaltherapeut. “De kracht zit in de combinatie. Ieder brengt zijn eigen kennis en kunde in”, weet Sjaak Jansen. “Samen weet je meer en kun je meer betekenen.” Door de multidisciplinaire aanpak (kijken naar verschillende onderdelen die in verband staan met elkaar) in combinatie met een andere denkwijze is het mogelijk om voor veel onverklaarbare buikpijnklachten toch een verklaring te vinden, zo leert de ervaring. Dat draagt vervolgens bij aan het oplossen van het probleem.

Doorverwijzing

De Buikpijnpoli werkt op verwijzing van een medisch specialist uit het ziekenhuis en een huisarts. Sinds kort kan ook de huisarts doorverwijzen als de klachten al uitgebreid zijn onderzocht. Eén van de therapeuten zal beginnen met een onderzoek. Daarna zal de therapeut zijn bevindingen in het multidisciplinaire team neerleggen en wordt er gezamenlijk gekeken naar een passend behandelplan. Er wordt een keuze gemaakt welke therapie nodig is om de klachten te verhelpen. Als u het eens bent met het voorstel, dan kunnen er afspraken worden gemaakt om uw behandelschema in te zetten.

Heeft u buikpijnklachten en bent u benieuwd of de Buikpijnpoli wat voor u kan betekenen? We helpen u graag. Voor meer informatie kijk op www.buikpijnpoli.eu of bel: 0544 793001 (locatie Zieuwent).


Buikpijnpoli

Zegendijk 3B

7136 LS Zieuwent

T   0544 793001

E   info@buikpijnpoliachterhoek.eu

I    www.buikpijnpoli.eu

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *