Klaar voor het voorjaar

Klaar voor het voorjaar!

De lente komt eraan en dat betekent weer vaker wandelen, de tuin klaarmaken voor de zomer, zodat wij straks weer lekker buiten kunnen zitten en natuurlijk vaker op stap naar de mooiste plekjes in de Achterhoek. In deze special onze tips om het voorjaar goed te beginnen!

De tuin klaarmaken voor de lente

In de zomer wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de tuin genieten. Daarom is er in de lente veel werk aan de winkel. Het voorjaar is namelijk dé tijd om de tuin schoon te maken, het gazon onder handen te nemen en zaadjes te planten.

Enkele leuke projecten die je dit jaar kan oppakken:

Begin een moestuin

Wil je beginnen met moestuinieren? Dan is maart een uitstekende maand om te beginnen. Groentes die je deze maand al in je moestuin kan zaaien zijn sla, wortels en radijsjes.

Plant een pluktuin

Genieten van mooie bloemen die je zelf hebt geplukt? Reserveer dan een stukje grond in je tuin voor een pluktuin. Goede bloemen voor een pluktuin die je in maart kan zaaien zijn het juffertje-in-het-groen en de ridderspoor.

Ga winkelen voor nieuwe plantjes, tuinmeubels en tuingereedschap

In de Achterhoek hebben wij de leukste tuincentra. Plan een dagje in en vergeet niet om foto’s te maken van alles wat je mooi vindt. Thuis kan je dan rustig beslissen wat je nodig hebt om je tuin nog mooier te maken. Ook vind je in de Achterhoek verschillende open tuinen waar je inspiratie op kan doen voor je eigen tuin.

Het voorjaar is dé tijd om de tuin op te ruimen

Lekker vaak naar buiten

De Achterhoek wordt niet voor niets dé fietsregio van Nederland genoemd. In de Achterhoek kan je dan ook heerlijk fietsen én wandelen.  Één van de populairste wandelroutes gaat door Borculo, Landgoed Beekvliet en het Galgenveld. Deze wandeling kenmerkt zich door de mooie, smalle paadjes en natuurlijk het typische Achterhoekse landschap. Maar ook de andere wandelroutes in de Achterhoek zijn de moeite waard. Er is keuze genoeg!

Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een van de vele Achterhoekse bossen. Het bos is sowieso de favoriete wandelplek van velen en in het voorjaar staan de moerasbossen in de Achterhoek in bloei. Tijdens je wandeling kan je dan zomaar de slanke sleutelbloem, bosanemoon of bosgeelster tegenkomen.

Tip! De mooiste Achterhoekse wandelroutes vind je in de gratis ‘Achterhoek Routes’ app.

Wandelen in de Achterhoek

 • Elk jaar vinden er zo’n 11 miljoen recreatieve wandelingen en fietstochten in de Achterhoek plaats.
 • Het wandelnetwerk in de Achterhoek bedraagt wel 3.000 km.
 • De wandel- en fietsroutes in de Achterhoek scoren gemiddeld een 8,6.

Bron: WANDELEN & FIETSEN IN DE ACHTERHOEK factsheet

Beleef het voorjaar in de Achterhoek

Naast wandelen en tuinieren valt er in de Achterhoek natuurlijk nog veel meer te beleven. Zo is het voorjaar een goede tijd om te kamperen in de Achterhoek. Heb je kinderen? Bezoek dan eens een van de vele buitenspeeltuinen die de Achterhoek rijk is. Of ga eens met je camera op stap en fotografeer het fotogenieke landschap van de Achterhoek. Nog meer inspiratie nodig? Ook met deze editie van MIJN Magazine hopen wij je weer te voorzien van de leukste adressen in de Achterhoek!

De leukste outdoor activiteiten voor het voorjaar

 • Kamperen
 • Tuinieren
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Een pluktuin bezoeken
 • Fotograferen
 • Winkelen
 • Kanovaren
 • Een speeltuin bezoeken

___________________________________________________________________

MIJN Special

In MIJN Magazine belichten we maandelijks één specifiek thema en deze vormt dan een special binnen de overige redactiepagina’s. Meer MIJN Specials zien? Klik dan op deze link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-special/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *