Business edition

Initiatief nemen en marktkansen najagen. Dat is wat ondernemers gemeen hebben. De Achterhoek telt tal van ondernemers die voldoen aan deze omschrijving. Vaak hebben ze hart voor hun bedrijf, medewerkers en klanten. Lees hier en nu business edition.

Ambitieuze ondernemers zijn van groot belang voor de economie. Ze zijn innovatief, flexibel, bieden werkgelegenheid en durven hun nek uit te steken. Zelfs in moeilijke tijden, zoals de afgelopen maanden. Je ziet bedrijven vernieuwen en inspelen op veranderende omstandigheden. Ze tonen veerkracht en juist dat is nodig als het tij tegenzit. Ondanks de negatieve gevolgen zorgde de coronacrisis ook voor een gamechanger. We hoeven met zijn allen niet uren in de auto of het vliegtuig te zitten voor een meeting, zo werd noodgedwongen duidelijk. Overleg via Teams of Zoom volstaat in veel gevallen. Dat scheelt tijd, geld en onnodige belasting van het milieu. De luchtkwaliteit was, wereldwijd, nog nooit zo goed als het afgelopen voorjaar. Het heeft ondernemers de ogen geopend. Velen willen hiermee doorgaan.

Vertrouwen

De zomer lonkt. Het bedrijfsleven pikt de draad weer op. Volle kracht vooruit, lijkt het devies. De versoepelingen worden doorgezet. Het stelt bedrijven in horeca, toerisme en recreatie in staat een inhaalslag te maken. De evenementenbranche daarentegen is de grote verliezer van de crisis. Middenstanders en de industriele sector hebben met maatregelen ingespeeld op het nieuwe normaal, het vertrouwen op een zachte landing groeit. Retail en bouw waren de afgelopen periode de winnaars. Er werd volop geconsumeerd bij supermarkten, mensen gingen klussen en tuinieren.

Verbouwingen en bouwactiviteiten konden grotendeels doorgaan en werden soms vervroegd. Hopelijk zet deze tendens door en kunnen we deze nare tijd snel achter ons laten. Uiteraard ondervond ook de Achterhoek de gevolgen, maar niet zo hevig als elders in het land. Onze regio is goed vertegenwoordigd in het midden- en kleinbedrijf (mkb), de banenmotor van de economie. Het gaat veelal om gezonde en betrokken familiebedrijven en gepassioneerde en innovatieve ondernemers. Die gooien niet snel de handdoek in de ring en gaan niet snel over tot ontslag. Omdat ze weten dat er altijd kansen liggen en er op termijn goede medewerkers weer hard nodig zijn. Gelukkig biedt de overheid – in tegenstelling tot de vorig economische crisis – nu wel ondersteuning aan het bedrijfsleven. Daarmee kan het ondernemersklimaat snel verbeteren. Veel succes en goede zaken!

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers zoals deze over business edition via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *