Can I come over? – Wonen in een boerderij en carbid knallen, dit is voor Theo uit Sinderen zijn thuis

can i come over

Thuis, wat betekent dit eigenlijk? Sinds januari 2020 maakt Marleen Hoftijzer vlogs voor Omroep Gelderland waarin ze op zoek gaat naar de beste verhalen over thuis. Telkens stelt ze haar host één vraag; wat betekent thuis? Deze serie is wekelijks op televisie en instagram uitgezonden geweest. 

Door deze bijzondere manier van reizen wil Marleen de tolerantie en het begrip tussen verschillende culturen bevorderen. Inmiddels heeft ze een boek uitgegeven met meer dan zestig verhalen uit twaalf verschillende landen. Omroep Gelderland vroeg zich af, hoeveel van deze bijzondere thuisverhalen er dichter bij huis te vinden zijn?

In de onderstaande video gaat Marleen langs bij het Theo en Willemien te Beest uit Sinderen. Het stel woont in een verbouwde koeienstal. Zij leven op het platteland en dat staat bol van tradities, één daarvan is het jaarlijkse carbid schieten. Marleen mag mee om deze traditie te ervaren en… ze mag zelf ook nog wat afschieten! Bekijk hieronder hoe ze dat doet!

___________________________________________________________________

Marleen Hoftijzer

Het vertellen van pure verhalen, Marleen wordt er dolgelukkig van! Soms in de vorm van een blog of zelfs een boek, maar ook in video en fotografie. Meer spraakmakende video’s van Marleen zien? Ga dan naar https://marleenhoftijzer.com/.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *