fiets

Cindy’s invalshoek – Cin en Eef

Goe gedaan Cindy, je hebt al 1,2 km volbracht en je gemiddelde snelheid is 7,1 km per uur. Wist je dat de meeste hardlopers om 7.00 lopen gaan? Heb jij dit ook al eens geprobeerd, Cin?’

Ik dacht toch echt dat ze Cin tegen mij zei. Ze kent me amper. Er zal van haar kant dan al een klik zijn, ik voel hem nog niet zo. De eerste keer ging het al mis. Evy; ‘We gaan zo eerst 1 minuut lopen. Kom op Cindy, 3-2-1 en lopen maar!’ Ik ging wandelen. En na een minuut zei ze; ‘Goe gedaan, je gaat zo wandelen, maar wel in een flink tempo hè?’ Huh? Och ja, tuurlijk. In België bedoelen ze met lopen waarschijnlijk hardlopen. Nou ja, dan heb ik lekker 2 minuten achter elkaar gewandeld, niet iets om je druk over te maken.

Aan het eind van deze sessie, ik volgde in het Rommelgebergte het trimparcours, mocht ik na 3 minuten lopen, gaan wandelen. Ik vertraagde mijn tempo in opdracht van Evy, vlak voor 2 mannen, die met enige moeite hun buikspieren trainden. Ze keken mij vriendelijk aan. Dachten vast dat ik moe was, door mijn kenmerkende rode hoofd, of dat ik even een praatje wilde maken. ‘Moe dame?
De hond nog lang niet, zo te zien! Maar lekker bezig hoor!’ Ik antwoordde met; ‘Ja, die hond heeft energie voor 10 en ik nu wat minder, maar dat komt goed!’ Ik wandelde vrolijk verder, wel in een stevig tempo. En ja hoor, daar ging Ira. Ze zakte wat door haar achterpoten en produceerde een dampende drol, die ik direct oppakte met een zakje. Daarop volgde weer een korte interactie met de mannen. Over honden, hondendrollen en mensen die het niet opruimden. Heb ik ook een hekel aan, aan deze laatste groep. Maar inmiddels ook een beetje aan kletsende mannen in het bos, wanneer ik rustig wil hardlopen met mijn hond en rode hoofd.

Evy, ik weet nog niet zo goed wat ik van je vind. Je wil dat ik nog vroeger mijn bed uitga om te hardlopen, je laat mij precies stoppen bij sportende mannen, waardoor je mij indirect verplicht tot een social talk. Je Belgische accent en Belgische woordkeuze zorgen voor wat irritatie. Wel fijn dat je zo trots op mij bent, maar je bent nog lang geen Eef voor mij.

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *