de

Cindy’s invalshoek – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie…

Kleedgeld, loon, opgespaarde fashioncheques, en een toch nog klein beetje extra sponsorende moeder. Dat zijn toch al gauw 4 geldbronnen voor dochterlief. Op naar Bataviastad, Fashion-outlet! Q-Music op de achtergrond. Voor even helaas, mijn bijrijder gaat radio-hoppen. Ze vindt commercials irritant en heeft een andere muziekvoorkeur. Ik vind het springen van de ene naar de andere zender juist vervelend. Zing ik ( Cindy ) net uit volle borst mee, hoor ik plots alleen mijzelf nog. Samen met de zanger klink ik lekkerder.

Aangekomen bij Bataviastad kan het shopfeest beginnen. Het is hier heerlijk overzichtelijk. Er zijn in totaal 3 in-uitgangen. Zo fijn voor mij, deze begrenzing. Verdwalen is onmogelijk. Maar vol overtuiging de winkel uitlopen en naar rechts gaan, terwijl we van die kant kwamen, doe ik overal. Ook hier.

Tegen elkaar gezegd; ‘Alles wat we zien en kopen is mooi meegenomen, vinden we niets, dan ook goed. Dan mooi geld over. En op tijd even gezellig gaan zitten, anders zijn we snel overprikkeld en moe, vervolgens chagrijnig.’ We hebben ervaring.

En het werkt voor ons! Arm in arm, lopen we lachend zowat alle winkels in, een aantal slaan we over of lopen we direct weer uit. En we pauzeren best vaak. Dochterlief slaagt volop, ik ietsje minder. Geld over, nou wat ben ik blij. Was natuurlijk niet echt mijn bedoeling. De eerste blik in de spiegel kan nog wel, maar dan de tweede, derde, vierde blik. Ik dood mijzelf haast in de spiegel met mijn eigen ogen. En daar word ik dan ook weer niet mooier van. Tegelijkertijd in gedachten zeggend; Cindy, Cindy, hoe heb je het zover laten komen? Het antwoord houd ik voor mijzelf. Lekker de betweter uit hangen jij Cindy. Ze weet het zelf ook wel. Ik kom thuis met zomerlaarsjes en een ketting, ook leuk!

Niet achterom kijken, maar vooruit. Ik heb net een smartwatch besteld en een weegschaal, die alles in kaart brengt. Ook dat wat je liever niet wil weten. Een hoepel, springtouw, kettlebell en muziek box had ik al. Inmiddels ben ik 3 weken lekker bezig. Zonder resultaat op mijn oude weegschaal. Daarom die nieuwe gekocht, de oude is vast op. Deze gaat volgende week mee naar de rommelmarkt. Bij een ander zal hij zeker het juiste, mooie gewicht aangeven, maar niet meer bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vet in spieren is omgezet, denk je ook niet? De nieuwe wordt vast mijn minnaar. Wekelijks erop en eraf. Wat een pret! En goed voor mijn beenspieren.

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *