Zon

Cindy’s invalshoek – De ene verrassing is de andere niet

___________

Ooit na een avondje stappen, bestelden wij wat broodjes hamburgers om thuis op te eten. Ik haalde het bovenkantje van de hamburger en zag tot mijn schrik een kakkerlak! Kak! Afgrijselijk om dit aan te treffen, beseffende dat dit ongedierte ook tussen mijn boventanden en ondertanden geklemd had kunnen zit ten. Ook nog een groot verschil of het kopje dan buiten mijn mond zou hangen of andersom. Ieuw! De wat-als-en, die nog wat goorder zijn, verschenen vliegensvlug voor mijn netvlies. Ik voelde mij best fit na dit avondje gezelligheid, maar ineens werd ik kotsmisselijk. Puur door mijn hersenspinsels. Ik heb daarna lang geen broodje hamburger meer gegeten. Later wel weer, maar ik checkte ieder broodje.

Het gebeur t gelukkig ook bij een ander. Zo was er laatst een vrouw, die een levende slak in haar zakje sla aantrof. Ik las het bijbehorende artikel en verbaasde mij over de stampij die de vrouw maakte. Dan denk ik al snel, kom op zeg. Sla, slak, natuur, hoort erbij, kan gebeuren. Bijzonder hoe je je eigen leed kan uitvergroten en aandikken en dat van een ander net zo simpel kan wegwuiven. En haar ongedierte leefde zelfs nog!

Maar ik kan andersom ook doorslaan en snel een euforisch gevoel ervaren. Dat heb ik ook gevoeld na het jubileumavondje van Mijn Magazine. Een avondje waar ik in de basis veel humor en gezelligheid verwacht te, aan deze verwachtingen werd voldaan. Maar vooral waardevol dat ik naast iemand kwam te staan, waar ik al snel onbewust de diepte mee inging. Ik voelde veel respect voor haar en haar man. Door te luisteren en ervaringen uit te wisselen werden wij betekenisvol voor elkaar. En zo ontmoet te ik ook nog iemand, die de weg bewandelt, die ik ooit eens wil bewandelen. Een leuke zijweg. En ik sprak een prachtig persoon, een moeder met een groot hart, die precies weet wat goed voor haar kind is, maar tegen mensen aanloopt die handelen vanuit aangeleerde wijsheid. Vermoeiend voor haar.

Maar hé, snap je waarom ik dan meer dan gelukkig naar huis rijd. Ik werd blij verrast, ik werd gezien, ik heb gepraat over mijn leven, over mijn droom en heb een ander ook nog wat kunnen geven. En het was gewoon super gezellig!

Heerlijk, zulke verrassingsavonden! De verrassende kakkerlakken, die zich vast nog wel eens verschansen
in mijn broodje, neem ik voor lief. Er zijn ergere dingen, maar vooral ook mooiere!

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *