de

Cindy’s invalshoek – De Samensmelting

Wij wonen samen!!! Het huis is klaar! Bijna dan. De kleine wc nog aanpakken, schappen badkamer monteren, waterontharder aansluiten, daarvoor eerst trouwens nog een gat graven. Trapbekleding komt nog en oh ja, het fotobehang wordt deze dagen ook aangebracht. Leuk!!! En zo zijn er nog wat kleine projectjes die het straks helemaal afmaken. De grootste klus is echter onze opgeslagen oude spullen opnieuw een plek zien te geven. Ik had al afstand gedaan van een derde en dacht dat het mee zou gaan vallen. Not! Onbewust veel waarde gehecht aan het een en ander. Maar ons vernieuwde huis straalt nu zoveel rust en ruimte uit, dat ik dat graag zo wil houden. Even doorbijten dus.

Ook bij Jeroen en Jade op het kerkhof heb ik de boel weer opgefrist. Wat oude accessoires weggegooid. Eveneens lastig, want iemand had het daar met veel liefde neergelegd. Maar goed, de liefde van het gebaar blijft. Zij hebben samen nu ook weer een rustige, mooie plek. En daar bij het planten van de nieuwe planten kwam het besef van onze bizarre situatie. Het verdriet van het grote gemis van deze geliefde kanjers kwam keihard binnen. Juist toen ik in de aarde van hun graf stond te wroeten.

Tien minuten later sta ik in mijn garage met een man te onderhandelen over mijn oude cv ketel. Vervolgens stop ik blij wat tientjes in ons potje. Maar het belangrijkste, een groot, onhandig geval is weg uit onze garage. Ruimte!

Wat een contrast. Intens verdrietig zijn door groot gemis, tegenover blij worden van twee tientjes en ruimte. En zo ben ik gelukkig in het heden, maar blijft mijn verleden minstens zo waardevol. Samensmelten van twee werelden, dat is de kunst. We hebben heel wat muur erbij gekregen, er is genoeg plek voor een mega fotowand. We gaan mooie herinneringen van ons allemaal afzonderlijk lekker door elkaar hangen en in de toekomst aanvullen met nieuwe.

Als kers op de taart, klap op de vuurpijl, voor ons samengestelde gezin, willen we een pup aanschaffen. Een grote wens van ons samen. Of het ook de wens is van ons Griekse hondje, is nog even de vraag, daar komen we straks pas achter. De pup gaat vast zorgen voor wat onrust, maar vooral voor veel lol en voor nog meer leven en liefde in onze brouwerij!

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *