de

Cindy’s invalshoek – Feest!

Feest hier, BBQ daar, afsluiting hier, festival daar. Gezellig!  Soms twee feestjes op dezelfde avond. Keuzes maken, jammer.

Naar beide gaan is geen bal aan, want bij de een moet ik eerder weg en bij de ander kom ik later andrieten. Als stel splitsen dan maar? Heb je elkaar wel lekker veel te vertellen. Maar samen iets vieren, viert nog veel leuker.

Eerder weggaan, is ook jammer. Want aan het eind van het feestje en daarna, is het vaak minstens zo gezellig. Wat een gemis dan. En zie aan het eind maar eens weg te komen. Dan heb ik lak aan alles, ik leef dan enkel en alleen nu. Wat daarna komt, de volgende ochtend, is voor later. Mindfulness met een beetje drank werkt echt prima. Vroeger belde ik de oppas wel eens, met de vraag of ik nog iets later thuis mocht komen. Ja, toen kwam het kind in mij keihard naar boven. De volgende ochtend, wanneer ik weer vooral moeder was, dacht ik; oei…

Kom ik wat later op het andere feest, dan is de party al lang aan de gang en voel ik mij echt even een bezoeker van het feest van het feestbeest met diens gasten. Ik zie dan al die vriendelijke ogen heel even kort naar mij kijken. ‘Hey’, zie je ze denken ‘Cindy ook hier?’ En ik denk dan vriendelijk en nieuwsgierig terug; ‘Hey, hoezo hoor jij hierbij?’ Ik moet ook eerst nog even landen.

Het liefst ben ik ergens als eerste. Dan voelt het ook wat meer vertrouwd. Ik word begroet door later arriverende gasten en ik hoef alleen maar terug te groeten. En mocht er iemand later aansluiten waar ik een zeker verleden mee deel, dan zie ik al snel wat ongemak bij deze verlaatte gast. Ik heb dan zelf nergens last van, want het is al een beetje mijn feestje geworden.

En zo kom ik lekker langzaam op gang, waar een ander direct al aanstaat. Sta ik gezellig in de buurt bij iemand die al volop gloeit, dan slaat dit meestal ook op mij over. Gaat deze persoon te hard, dan neem ik mooi wat afstand. En zo blijf ik heerlijk kletsen, luisteren, ouwehoeren, lachen en wat drinken. Maar ben ik volledig geland en voel ik mij 136% thuis en heb ik wat gedronken, dan krijg ik zin om te dansen. En dan…gaan de lichten alweer aan. Nu al?

Op naar het volgende zomerfeestje! En ik denk wat minder denken. Maar ik probeer er wel als eerste te zijn. Later!

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *