paal

Cindy’s invalshoek – Kom van de bank af, ik waarschuw niet meer!

En dan zit het jaar 2023 er bijna op. Ook ik heb niet stilgezeten, alhoewel, toch best een lange periode op de bank. Door een achillespeesblessure, opgelopen tijdens de eerste voetbaltraining van eind augustus. Weet je nog? Samen met twee anderen, heb ik het 30+ damesvoetbal bij de SV Grol opgezet. De training zelf ging overigens goed. Niet helemaal waar, de eerste contacten met de bal waren belabberd. Een mooi bedachte pass vanaf het middenveld, waarbij ik de bal al volgde tot vlak voor de tweede paal, belandde hooguit twee meter verderop. Eigenlijk miste ik ook een teamgenoot bij de tweede paal. Er stonden dus meer dames zichzelf te herontdekken. Even kennismaken met onze verminderde kracht, conditie en verwaarloosde techniek. Trainen blijft het sleutelwoord.

Aan het eind van de training, had ik de smaak echt wel weer te pakken. De smaak was delicieus, al voelde ik wel iets opspelen. Vervolgens maanden niet kunnen sporten. Best lullig. Een gewaarschuwd vrouw telt voor drie, maar ik luisterde nie.

Ik was al vaker bij een groene fysiopraktijk onder behandeling geweest, waarvan de naam mooi past bij voetbal, maar ook bij koeien. Tja. Ik hoefde alleen maar te bellen en wat later lag ik languit op de behandeltafel. De keer erop kwam een collega 30+ voetbalster voorzichtig de trap bij dezelfde fysio afgelopen. Iets van een hielspoor, waarvoor ze zojuist shockwave had gekregen. Vervolgens mocht ik naar boven voor shockwave én dry-needling. Verwennerij in het kwadraat! En daarna strompelend de trap weer af. Vreemd; fysio-trap. Al is het wel een goedlopende, dat wel. Maar als je zelf niet goed loopt, loopt geen enkele trap goed. Er is daar een lift overigens, dus ik zoek dit extra leed zelf op.

En daar sta ik dan, langs de lijn. Te kijken naar onze dames, die inmiddels hun eigen krachten weer hebben herontdekt. Ze zijn fanatiek, hebben lol en komen soms bij mij staan om op adem te komen. Gezellig voor mij, dat hun conditie een dingetje blijft.

Maar goed, zelfs aan de kant staan is altijd nog beter dan zitten. Ik las laatst dat er meer mensen aan zitten overlijden, dan aan roken. ‘We moeten zitten ook als iets gevaarlijks gaan zien’ stond erbij. Ik ga onze bank en stoelen verkopen, lege kratjes onder de poten van de eetkamertafel zetten en op de plek van de bank een pingpongtafel neerzetten of nog beter; een sjoelbak. Blessurevrij blijven in 2024. Een actief 2024 gewenst!

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *