fiets

Cindy’s invalshoek – Lachen

Goede voornemens. Kort en bondig opschrijven in prachtige letters, daarna ophangen naast je werkplek. Elke ochtend lezen en goed op je in laten werken. Het gaat je vervolgens lukken;

Je stopt met roken! De laatste sigaret heb je opgestoken, de rest weggegooid. Maar op het eerste feestje ga je naar buiten met je rokersvrienden. De verleiding is te groot en je zegt smachtend ja. Je bent vervolgens wat teleurgesteld in jezelf en pakt het roken weer op, je had natuurlijk 1 pakje achtergehouden voor het geval dat.

Je gaat sporten! Je hebt een heel schema in elkaar geflanst. Geschikte sportkleding ligt klaar. Twee weken lang trek je dit setje enthousiast aan en ga je los. Maar dan ben je te moe, is het te koud, of gaat het afvallen niet snel genoeg. Je bent ineens beter in jezelf demotiveren dan motiveren.

Je gaat alleen nog de juiste keuzes maken! Ik ook. Vanaf nu. Recentelijk, ben ik een nachtje met Tom weggeweest naar een hotel met wellness.  Door een slechte keuze hebben we geen sauna of zwembad gezien. Niet goed verdiept in de openingstijden en thuis al tickets geboekt voor een stand-up comedian avond in Uden. We zagen er beide gelikt uit en hadden echt zin om stuk te gaan van het lachen. We raceten na het dessert weg op onze gehuurde fietsen, want het zou krap aan worden. Achteraffer kon het gebouw niet liggen, maar ach, het had wel wat. Toen we de deur openzwaaiden, keken we elkaar twijfelend, maar lachend aan. Uhhhh? Ipv een tafeltje voor twee, met lekkers en bediening, belandden wij in een inimini-theater met ranzige vloerbedekking. Dit theater werd omschreven als uniek. Zuver woar!

Na de pauze waren er ineens 2 lege plekken in de zaal. Het zou een mix zijn van beginnelingen en ervaren comedians. De ervaren mensen speelden waarschijnlijk fantastische beginnelingen. De een mompelde, de ander keek constant in een schrift, de derde was grover dan grof en de laatste vertelde een langdradig verhaal. We verlangden enorm naar onze Grolse buutavonden. Pauze. Wegwezen. We lagen vooral dubbel om onszelf. Door deze verkeerde keuze belandden we wel in De Pul! Daar traden beginnende bandjes op, dit waren uitmuntende beginnelingen. En als kers op de taart ontmoetten wij daar een Udenaar, die zo in zijn eentje, alle vier stuntels in het theater had kunnen vervangen. Van leraar tot directeur, tot burn-out-man, tot buschauffeur, 4 sterke personages. Alsnog veel lol gehad tot in de late uurtjes. Deze Brabantse nacht was heerlijk lang! Foute keuzes pakken vaak goed uit.

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *