Cindy's invalshoek

Cindy’s invalshoek – LLLLLLLang lijstje

Door vermoeidheid kun je soms niet nadenken. Een lijstje maken, zodat je lekker door kan strepen, werkt dan vaak effectief. Nu niet. Je kunt namelijk geen keuzes maken. Zelfs in de supermarkt kom je er niet uit. Verse groentes liggen er voor het oprapen, maar je sukkelt door naar een ander gangpad. ’s Avonds aan tafel merkt je gezin dit ook op. Een pak nasi uit de magnetron staat dampend op tafel. Het zakt in fases door je slokdarm, maar daarna kun je gestaag weer verder om nog iets van je dag te maken.

De moed is echter allang in je schoenen gezonken. Je had best veel tijd, maar hebt vooral zitten lummelen. Nu moet je nog dingen doen, die allang af hadden kunnen zijn. Je scoort een 10 op de chagrijnigheidsschaal. Eigenlijk is het nu tijd voor een personal coach!!! Er is er net vast eentje uit de as herrezen, die precies weet wat jij nodig hebt. Niet sarcastisch bedoeld, maar vandaag wekt het woord coach nog sneller irritatie bij je op. Je lost het zelf wel weer op!

Je pakt het lijstje er maar bij en ziet dan: de hond uitlaten, 3x onder elkaar staan. Er gaat warempel een lampje bij je branden, het beste idee van vandaag is geboren. Je voegt de 3 uitlaatmomenten stiekem samen en maakt er één lange wandeling van. Je vindt jezelf geniaal!!!! Dikke 10 dus op de genialiteitsschaal. Vervolgens ben je van plan om gewoon een klein rondje te lopen, maar dat zeg je natuurlijk niet tegen je hond.

Eerst loop je nog wat somber en traag. Je baalt nog na van de verloren dag, overigens geheel zelf aangepraat. Dit haalt je nog verder naar beneden. Maar op de een of andere manier lukt het niet om je schouders eronder te zetten. Ze hangen wat af, net als je mondhoeken, niet charmant.

Maar dan spot je ineens een moedereend met wat kuikens. De kleintjes zwemmen keurig in een rij, vrolijk piepend achter hun moeder aan. Geen lijstje verstopt in het riet. Eerst  voel je nog iets van jaloezie. Onbezorgd en 100% beschermd worden door je eigen moeder. Dat wil jouw moeder nu ook echt nog wel, maar jij trekt allang je eigen plan. Gelukkig maar.

Al snel geniet je van alles daar langs de waterkant, de zon die langzaam ondergaat. Van een vriendelijke begroeting van een mede hondenbezitter, maar vooral van de rust, de natuur en je lege bovenkamer.

Thuisgekomen, werk je je lijstje binnen no-time af!!! Waar het lijstje in je gedachten eerst nog langer werd gemaakt, lach jij jezelf nu finaal uit. Zo raar hoe je in je hoofd de dingen groot kan maken. Door wat frisse lucht en rust kun je gelukkig ook weer relativeren en is je lijstje al snel volledig doorgekrast.

Als zogenaamde beloning verorber je wat later een zak chips. In je eentje. Want dik verdiend en morgen werk je weer een nieuw lijstje af! Hier staan dan net wat meer beweegactiviteiten op. De extra tot je genomen koolhydraten moeten er wel weer af. Wortels schrijf je op het boodschappenlijstje.

En dan komt alles gewoon weer goed. Gouden tip: voeg die beweegactiviteiten morgen gewoon samen, maar blijf wel lekker strepen! Jezelf voor de gek houden is ook een kunst!

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *