Zon

Cindy’s invalshoek – Maar loslaten

___________

Blaadjes van de boom, spullen uit ons huis. Onze appelboom is terug bij af, om maar in het voorjaar weer te kunnen bloeien en stralen.

Ons huis is leeg en gedeeltelijk afgebroken, om straks weer prachtig te worden opgebouwd. Voor aanvang van het slopen, heb ik echt alle spullen door mijn handen laten gaan. Weggooien/mee naar tijdelijk verblijf/opslaan/verkopen of weggeven. Een soort van keuzestress. Al werd de keuze aan het eind van zo’n opruimsessie steeds makkelijker voor mij, door het beeld van alle dozen die al in de tijdelijke opslag stonden. Weggooien werd met de keer simpeler. Maar dat hing ook af van mijn hulptroepen. Op mijn linkerschouder zat Marie Kondo en ze fluisterde; bedank dat tafeltje nu maar voor alle bewezen diensten en breng het weg. En op mijn rechterschouder fluisterde mijn moeder; misschien krijg je er straks spijt van, bewaar het maar! Tja, in onze opslag zie je naar wie ik het best heb geluisterd.

Er is in ieder geval weer een zee aan ruimte ontstaan, in onze woning, maar vooral in mijn hoofd. Een beetje ver gezocht om al deze spullen nu te gaan vergelijken met de appels die onze appelboom heeft losgelaten. Alhoewel? Een prachtboom met een stevige stam als basis. De vruchten waren kleine cadeautjes. Voor mij, maar ook voor de vogels en insecten. Er werd tijdelijk veel waarde aan gehecht, maar nu is de boom weer puur en mooi in zijn eenvoud. De ballast is weg.

Alle mooie cadeautjes van ons huis zitten inmiddels in dozen. Van prachtige herinneringen aan onze meest dierbare schatten, tot leuke creaties. Nu is het tijd om alle herinneringen samen met mijn dochter Floor, nog beter te gaan herinneren. Vele zitten er in onze gedachten en in onze harten, maar veel zijn er ook weggevaagd. Ik ben toch maar wat blij met al die volle dozen! Twee jaar geleden zag ik Floor en mij nog voor ogen in een Tiny House. Hoe dan!?

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *