de

Cindy’s invalshoek – Midlife crisis? Echt niet.

___________

Al jaren komen twee enthousiastelingen naar mij en andere lotgenoten toe, met het voorstel om het voetballen weer op te pakken. Doorgaans alleen met Carnaval of tijdens de kermis. En dus met de nodige biertjes op. En daardoor kijken we met ons allen wat rozer door onze, misschien al wat wazige, roze brillen. We zien ons alweer dartelen over de velden, het ene technische hoogstandje wordt vlot gevolgd door het andere. 89% van deze hebben overigens nooit plaatsgevonden, dit zijn hersenspinsels, maar het blijven hoogstandjes. Daarna zingen we onder de douche, meerstemmig en vervolgens duiken we met ons allen de kantine in en zo af en toe zullen we nog een deurtje verder gaan.

Feestje voorbij en oorverdovende radiostilte wat betreft het top idee. Zo herkenbaar overigens. Overkomt mij vaak tijdens feestjes. Ik ben dan echt van plan om wat af te spreken met mijn vooral leuke gesprekspartners. Maar de daad bij het woord voegen lukt mij ergens niet. Geen Feyenoord mentaliteit. Op dat moment de afspraak vastleggen kan wel werken, dus kappen met lullen Cindy. Gewoon doen.

Wat betreft het voetbal heb ik dat gedaan, schouderklopje voor mij. Ik benaderde zelf de twee enthousiastelingen en nu zijn we inmiddels in een vergevorderd stadium wat betreft het opzetten van ons topteam. Onze eerste stap was het inschrijven voor de competitie, rare volgorde, maar wel lekker doelgericht, zoals het hoort bij voetbal. Met het speelschema in de hand zijn we toekomstige teamgenoten gaan benaderen. Huidige stand: Speelsters; bijna compleet, inclusief wat *halven, maar we zijn oprecht blij met iedereen. Ik laat overigens in het midden of ik voor heel of half doorga. Kleding; wordt geregeld, flitsend, hier en daar wat strak. Leiding; check. Trainer; dient zich vast nog aan.

De aanloop hier naartoe leverde trouwens nog een standaarddiscussie op en het lukt mij nog altijd niet om deze uit de weg te gaan. Het was met een man-man, overigens wel een leuke. Maar wel eentje met een pikzwarte bril op, kijkend naar het vrouwenvoetbal. ‘Vrouwenvoetbal??? Dat moeten ze verbieden, niet om aan te zien. Bladiebladiebladie…!’

Ga vooral niet kijken dan, of zet je zwarte bril af, doe je roze op en geniet van onze gedrevenheid en het plezier dat we hopelijk gaan beleven tijdens het spel!

Wordt vervolgd; mits genoeg aanmeldingen.

*halven =  geblesseerd/geen conditie/geen tijd/nog nooit gevoetbald

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *