Zon

Cindy’s invalshoek – Mis-tery fiets

Zo vreemd dat jouw slechte of minder goede eigenschappen vaak bij dezelfde mensen naar voren komen. Terwijl je juist bij diegene wil laten zien dat het best wel meevalt. Je wil vooral het tegenovergestelde bewijzen en dan het liefst zonder die ander het idee te geven dat jij je aan het bewijzen bent. Lekker nonchalant laten zien dat het wel meevalt tijdens een rondje op de fiets.

Even iets over mijzelf, anders ben ik zo naar jou aan het vingerwijzen. Ik ben regelmatig iets kwijt, of beter gezegd, ik kan vaak iets niet vinden. Eigenlijk ben ik nooit echt iets kwijt. Maar soms kan ik het gewoon echt niet vinden.

Zo ook de oplader van mijn elektrische fiets. Best een groot, opvallend ding. Met Tom alles afgezocht, zonder resultaat. Toch maar een nieuwe gekocht en daarbij gezegd dat ik mijn oude nu vast snel weer zou vinden. En ja hoor, Tom had ’s avonds iets nodig uit de garage en kwam toevallig de oplader tegen. Hoe dan? Volgende dag blozend de nieuwe weer ingeleverd, de verkoper moest er hartelijk om lachen. Het voelde in ieder geval hartelijk, misschien had ik zijn uitlach-blik gemist.

In het verleden, maar helaas ook in het heden ben ik vaak mijn fietssleutel kwijt. Altijd bij dezelfde vriendin. Als ze ziet dat ik mijn tweede hand inzet om te voelen naar de sleutel, zegt ze lachend; ‘Cindy!!!!!’ Misschien door mijn goede focus, dat ik haar irritatie-blik dan mis.

Ik laat ook veel liggen. Werk gerelateerd is het bijna wekelijks raak bij een en dezelfde persoon. Onbegrijpelijk. Ik heb altijd een box met stiften bij mij. De laatste keer kreeg ik een appje met de vraag; ‘Er lag een stift bij ons op de oprit, is die van jou?’ Nee! Weer bij jullie? Een schrift, mijn mobiel, spel-onderdelen. Net of ik het bij haar over mijzelf afroep. Bij anderen lukt het best goed om de opgeruimde Cindy uit te hangen. Mijn onderbewuste heeft het bij deze ene gewoon al opgegeven.

Maar nu ga ik toch weer even vingerwijzen. Genoeg in de spiegel gekeken. Ik zei laatst tegen een vriend; ‘Kun jij eigenlijk nog wel fietsen of ben je het verleerd?’ Hij snapte mijn grapje niet, dus zijn vriendin zegt lachend; Hij heeft hem nog niet eens gemist! Hoe dan? Sinds Oud en Nieuw staat zijn tweewieler op onze oprit.

Een stift kwijtraken op andermans oprit en niet missen, of een fiets. Ik val wel mee.

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *