Cindy’s invalshoek – Nepperds

cindy

Van de zomer gaan wij kamperen in Frankrijk. Niet met de vouwwagen of caravan. Deze zijn beide doorverkocht aan andere vakantiegangers, die ook wel weer wat anders wilden. Na elkaar hoor. Heerlijk dit doorschuif systeem via Marktplaats!

De koper is blij met zijn nieuwe kampeermiddel en wij met het geld. Met dit geld kochten we al snel een grote opblaasbare tent. Oppompen en klaar! Geen worsteling met stokken, waarvan 1 van de stokken met kapotte veer toch echt dreigde te winnen van ons. Geen knalrode, bezwete hoofden. Alleen maar vriendelijk glimlachen naar elkaar en niet eens tijd krijgen voor irritaties.

De tent was tijdens 1 vakantie gebruikt, zo stond het in de advertentie op Marktplaats omschreven. Bij overname werd dit bevestigd door vader en zoon. ‘Wij vonden het allemaal heel leuk, behalve mama, zij wil nooit meer kamperen!’ Wel lief dat ze de tent dan doorverkopen en niet zonder mama weggaan. Al weet ik niet of papa en mama überhaupt nog bij elkaar zijn na deze vakantie. Stiekem best benieuwd waarom ze het verschrikkelijk vond. Door buren die zichzelf hadden uitgenodigd, of misschien door een geplette naaktslak in de tent, of door schreeuwende kinderen van anderen en daarna die van haarzelf?

Kamperen blijft kamperen, je houdt er wel of niet van. Maar voordat je daar achter bent, zou ik toch eerst een keertje proefdraaien. En niet direct iets nieuws kopen met alles erop en eraan. Ik had dit ook allemaal kunnen vragen, maar fantaseren heeft ook wel iets.

Inmiddels hebben wij ook een meer dan complete kampeerinboedel. Van kachel tot oven, van koelkast tot windscherm. We waren dan ook drukker met inrichten, dan met het opblazen van de tent. Binnen een kwartier stond ie en daarna begon het inrichtfeest. Mijn broer en schoonzus lachten ons al uit, tijdens een gezamenlijk kampeerweekend. Zij zaten al snel aan een wijntje, terwijl wij bleven sjouwen en kastjes in elkaar knutselden. Zij zijn echte kampeerders en trekken het liefst rond met een minimale hoeveelheid aan spullen en alles is klein en compact. Wij zijn honkvaste kampeerders en genieten er juist van om op een plek te blijven met alles erop en eraan. Groot verschil; minimalistisch versus maximalistisch. Genieten doen we gelukkig allemaal!

Schoonzus zette fantastische koffie met de percolator en wij zorgden dan weer voor vers afgebakken broodjes. Zo vulden wij elkaar goed aan. Maar waar denk je dat we ’s avonds, toen het behoorlijk koud was, zaten? Uiteraard! Bij ons in de ruime tent waar plek is voor wel 9 stoelen. Gevulde koelkast erbij, kacheltje aan, pruttelend koffiezetapparaat, lamp op standje sfeervol en spelletjes spelen maar!!!

Best jaloers en ontzag voor de echte kampeerders, maar wat ben ik inmiddels blij met al onze luxe. Ook ik lachte voorheen Tom uit vanwege zijn kampeervoorkeuren, inmiddels ben ik om door Tom. We blijven hoe dan ook kampeerders, maar zijn wel een beetje nep.

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.