paal

Cindy’s invalshoek – Potje vol, potje leeg

___________

Top! De keuken wordt overgenomen voor €500. In mijn ogen zou ik er best nog wat meer voor kunnen krijgen, maar goed, weg is weg. Mijn grote, unieke boekenkast levert ook nog een paar tientjes op. En via Vinted gaat het verkopen van kleding ook gestaag en zo word mijn potje vol.

Al dit geld wil ik gaan gebruiken voor de inrichting van ons, in de nabije toekomst, verbouwde huis. Ik zeg ook wat abonnementen op, waaronder de krant, ik ga over op digitaal. Weg zaterdagochtend tafereel; muziekje op de achtergrond, opengeslagen krant en kopje koffie rechts daarvan. Slik. En ik hou nog wel zoveel van papier, echt in alle gedaantes. Mijn hele leven al. Ga ik nu echt met mijn mobiel aan de keukentafel zitten, om daarop in alle rust de krant te lezen? Oppassen met het kopje koffie dan. Wat een verschil zeg, tussen swypen/turen op het beeldscherm of bladeren en elke zin rustig op mij in laten werken. Ik pak mijzelf gewoon een heerlijk rustmoment af. Nog meer haast en afstand tot het geschreven woord.

Ik dwaal af. Ik ben links en rechts van spullen geld aan het maken. Beetje bij beetje wordt zo mijn inrichting-potje gevuld. Fijn, het voelt als iets extra’s voor straks.

Maar dan een mail van mijn zorgverzekeraar. Een rekening van €443,07! €250,03 voor een uitstrijkje in het ziekenhuis en zo gaat mijn potje weer leeg. Al eerder over gediscussieerd met een gynaecoloog. Bij de huisarts is het gratis en het ongemak is in het ziekenhuis echt niet minder of zo. En de eendenbek gaat heus wel in dezelfde opening. Uitslag doorgeven en tadaaaaaa! Maar zo werkt het niet, wordt mij nogmaals verteld.

Maar nog erger! €193,04 voor een gesprek met een internist van hooguit 10 minuten. Vandaar dat ze zo lachte en vlot was. De bloeduitslagen had ik inmiddels zelf kunnen beoordelen en het advies had ook telefonisch gekund. Bovendien bespraken we dit advies al eerder met elkaar in combinatie met deze mogelijke bloeduitslag. Na dit consult, werd nagelaten mij een verwijsbrief te sturen, die onmisbaar was voor een vervolgstap. Twee keer heb ik hierover gebeld. Mijn broek zakte dus nogmaals af, na het zien van deze rekening.

Weg blijdschap opbrengst keuken, hooguit nog een paar tientjes winst, de bovenkastjes. Nog meer spullen verkopen dan maar en ik word mijn eigen internist. Ga ik ook mooi vlot te werk en vriendelijk lachen naar mijzelf.

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *