Cindy's invalshoek

Cindy ’s invalshoek – Rubbers zijn Ideaal!

Cindy :Grootse plannen! Wij willen verbouwen/uitbouwen en daarna gaan samenwonen. Een grote stap, want we hebben allebei zo ons verleden en zijn inmiddels gewend geraakt aan het leven binnen een eenoudergezin.

Voor we elkaar leerden kennen hadden we het beide inmiddels weer goed voor elkaar. De zon scheen volop! Regenwolken dreven ook weleens over, maar die stonden symbool voor gemis en het verdriet dat daarbij hoorde en soms wat gedoe. Maar niets mis met af en toe een flinke regenbui.

Ook alle kinderen kwamen en komen niks tekort. En bovendien raak jezelf gewend aan een bepaalde vrijheid, die je hebt als alleenstaande ouder. Ik overtuigde mijzelf ervan dat wanneer ik weer iemand zou tegenkomen, ik alleen nog zou gaan latten. Genieten van de lusten en zeker niet de lasten. Mijn  gezin, vrijheid en ruimte op 1 en de eventuele nieuwe liefde als fantastische aanvulling! Mijn vriend stond er net zo in, toen wij elkaar nog niet hadden ontdekt.

Maar op een zekere carnavalsnacht stond hij daar bij mij op de stoep. Of beter gezegd, ik begeleidde hem persoonlijk tot aan mijn voordeur. Verder niet. Geen vonk iig, maar wat wil je ook… verkleed als piraat en dan ook nog een met wat liefdesverdriet. En ik bestond uit onnoemelijk veel laagjes, daar was geen doorkomen aan. Ik zag hem toen zeker niet als; ‘de ware’. Nee, de reusachtige vonk sloeg pas over in de lente, mooi hè?  En best suf, maar vooral heel bijzonder, we wonen bij elkaar om de hoek! En zijn op dezelfde dag jarig, en… de rest gaat jullie niets aan. Het voelt vooral goed, daarom zou ik nog veel meer willen vertellen.

Maar juist die nabijheid overtuigde ons er steeds meer van dat we het op deze manier perfect voor elkaar hadden. Met een flinke hink-stap-sprong waren we immers zo weer samen. We koppelden het woordje ooit aan het woord samenwonen. Misschien ooooooit in de verre toekomst.

En toen ineens… kwam het besef dat samenwonen ontzettend leuk zou kunnen zijn! Puur op gevoel in eerste instantie. En daar begint het natuurlijk mee. Dat afwegen, overwegen en nadenken over alles komt daarna pas. De woorden; gezelligheid en samenzijn voeren de boventoon. Twijfelmomenten zullen uiteraard zo af en toe de kop opsteken. Maar als ik maandelijks even twijfel en niet wekelijks of zelfs dagelijks, dan teken ik ervoor. En ook dit geldt natuurlijk voor alle huisgenoten.

We nemen allemaal onszelf mee. Samen duidelijke afspraken maken en regels bedenken, dat zal zeker nodig zijn en voorkomt een hoop gedoe. En dat een van ons af en toe wil vluchten, of keihard tegen een muur oploopt, of smijt met de deur in die muur, dat kan niet anders. We maken een vluchtroute en leggen een helm klaar. We zullen 1 deur voorzien van wat rubbers, dat wordt onze enige smijtdeur, dan komt alles goed. Hopelijk houden de rubbers het even vol.

Ik heb er zin in!

___________________________________________________________________

Cindy ’s invalshoek

Meer spraakmakende columns van Cindy lezen over haar kijk op lopende zaken? Kijk dan op https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/cindys-invalshoek/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *