paal

Cindy’s invalshoek – Snel verdiend

Om 9.00 leek het voor de bezoekers van de Twentse Vlooienmarkt alsof het opbouwen van alle kramen smetteloos was verlopen. We opereerden echter als het tegenovergestelde van een mierenkolonie, wat een chaos. Onze zweetdruppels waren reeds opgedroogd. Onze mondhoeken gingen wat meer omhoog. Spullen in onze kraam lagen te shinen. We ploften eventjes neer op onze klapstoelen. Klap, klap, klein applaus voor ons.

We gingen staan en het onderhandelen kon beginnen. Al snel begon het te lopen. Maar ook bij de kraam achter ons! Al hadden we daar nog geen kraamhouder gezien. Wel een mega stapel kleding, met daarvoor een bordje; Alles €1, tegen geïnteresseerden zei ik, ‘ik denk dat de kraamhouder zo komt hoor, ik leg het geld onder de radio.’ Voor Floor en mij was het een kleine moeite en we verheugden ons op het blije gezicht van de kraamhouder, die misschien wel wat was overkomen. We speculeerden nog verder hierover met onze buren. Liep het daar even wat minder, dan ging Floor wat kleding bewonderen en trok zo weer nieuwe klanten naar zich toe. Wat een lol!

Het werd ook nog even spannend, toen een jongeman supersnel langs onze kraam rende, gevolgd door een snellere man, die; ‘Dief!!!’ schreeuwde. Deze laatste vloerde hem, waardoor de eerste jongeman werd gelanceerd in een kraam wat verder op. Spanning, sensatie en speculatie alom! Ook niet alle verkopers waren even braaf. Twee politieagenten hielden een kraamhouder aan, die camera’s verkocht. Deze laatste vroeg of hij zijn kraam nog mocht opruimen. Goeie. Gestolen waar? Belastingontduiker? Opnieuw gespeculeer. Spannend dag je zeg!

Maar nu wij zelf. Wat medeverkopers verderop hoorden van onze tweede kraam. Zij wisten ons te vertellen, dat een tweetal alle restanten van de dag ervoor hier gewoon had laten liggen. ‘Het geld gewoon zelf houden hoor!’, werd er gezegd. Niet om de braverik uit te hangen, maar het voelde niet echt goed, dus ging ik op zoek naar iemand van de organisatie. ‘Zelf houden, zei hij vol overtuiging, als je de rest van de kleding dan ook maar meeneemt naar huis.’ Wat een dag. Zo interessant hoe je aan geld kunt komen; geduld hebben met rommel verkopen, zakken rollen, gestolen waar verkopen, andermans waar verkopen en de opbrengst in eigen zak steken. Leuk verdienmodel dat laatste, verdiend of onverdiend.

Wij sloten de dag af met het tellen van klinkende munten en knisperende flappen. Wat een feestje! Volgende keer staan we er weer, met wat extra kleren.

________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ook meer columns lezen? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *