Nicole uit Doetinchem

Claudy Bongers van Beauty by Claudy Beards & Barbershop

‘Het sociale aspect van het werk geeft me veel voldoening’

Ondernemend, creatief, rechtdoorzee en met het hart op de juiste plek. Zo zien collega’s Claudy Bongers, eigenaar van Beauty by Claudy Beards & Barbershop in Lichtenvoorde. Claudy (33) is beslist geen ‘harde’ Achterhoekse zakenvrouw. Ze hecht grote waarde aan persoonlijk contact en is zeer betrokken bij haar klanten. “Juist dat sociale aspect van het werk geeft me veel voldoening”, klinkt het oprecht. keuze te maken, waar je later geen spijt van krijgt. Bij SVEN voor Ogen weten ze precies waar je op moet letten. Je krijgt een deskundig en persoonlijk advies. De bril wordt precies op je wensen en eisen afgesteld. Dat is wel zo prettig, want iedereen is uniek elk advies is daardoor anders!

Ze stuurt een kaartje of een bos bloemen naar klanten die het op dat moment verdienen. Om ze een hart onder de riem te steken of omdat er iets te vieren valt. Volgens Claudy Bongers is ondernemen meer dan je werk doen. Zeker in een verzorgende sector als de kappersbranche. “Mensen kunnen in de zaak hun verhaal kwijt, we bieden ze een luisterend oor. Daar gaat best wel een therapeutische werking vanuit, daarvan ben ik overtuigd. Klanten kunnen hier zichzelf zijn en wij willen ze echt (leren) kennen. Ik ben blij als zij blij naar buiten gaan!”

Loopbaan

Claudy volgde de kappersopleiding en ging op 19-jarige leeftijd als kapster aan de slag. Ze deed er de specialisatie schoonheidsspecialiste bij, volgde de cursus visagie, permanente make-up en bekwaamde zich in het barbiers- en herenvak. Toen ze 26 jaar was, startte ze haar eigen kapperszaak met schoonheidssalon aan de Nieuwmarkt in Lichtenvoorde. “Ik wilde op eigen benen staan.” Na bijna vier jaar kwam de kans om te verkassen naar een veel groter pand aan het Rembrandtplein. “Voor mij de ideale locatie. Net buiten het centrum met volop parkeergelegenheid voor de deur.” De ruime en authentieke zaak met handgemaakte meubels biedt alle mogelijkheden voor de verschillende disciplines onder één dak. De naam zegt het al: Beauty by Claudy Beards & Barbershop.

Het bestaat uit een kappers-, schoonheids-, haarwerksalon en barbershop waar ze tevens mannen scheren en echt oldschool knippen. Er zijn tal van verzorgingsproducten verkrijgbaar waaronder de eigen lijnen De Heer van Lichtenvoorde en Miss Claudy. Voor het product Fiber doneert Claudy structureel 1,50 per potje aan KWF. Themafotografie is een ander bedrijfsonderdeel. Dat gebeurt maandelijks onder het mom Themes by Beauty in samenwerking met fotograaf Lawrence Mooij. “Het zijn shoots in combinatie met kleding, haar en make up terug in de tijd met een hapje en een sapje.” Het geeft aan dat Claudy niet stilstaat en graag nieuwe dingen ontwikkeld. “Ondernemen vind ik heel uitdagend, vooral de afwisseling spreekt me enorm aan. Ik zie snel kansen. Daarom ben ik ook de slag gegaan met het idee van meerdere disciplines onder één dak. Dat is zakelijk heel interessant. Je bundelt de verschillende onderdelen en het zorgt voor een complete dienstverlening.”

Team

Het team van Beauty by Claudy Beards & Barbershop bestaat naast Claudy uit Desiree en Keshia. Als erkend leerbedrijf is er regelmatig een leerling actief. De echtgenoot van Claudy, Tom klein Hemmink, vervult een rol op de achtergrond. Hij zorgt voor mediaondersteuning en de mobiele barbershop. “Een innovatief concept waarmee we aan de weg timmeren op evenementen en festivals. Het is allemaal zo leuk om te doen.”


www.beautybyclaudy.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *