Concert For Dreams

Concert For Dreams

in het weekeind van 9 en 10 juni zal het Prins Claus plein in Dinxperlo uit zijn voegen barsten. Een tweedaags benefietfestival met bands die grote bekendheid genieten zullen het plein vullen met muziek en daarbij behorende shows zoals men dat nog niet eerder in Dinxperlo heeft meegemaakt. Dit alles om aandacht te vragen voor de WensAmbulance onder de naam ‘Concert For Dreams’

Als je de man achter dit grote idee ( Gerard Colenbrander) mag geloven zal het groots worden en zal er weken na het festival nog over gesproken worden. Hij spreekt over ‘juweeltjes’ die zullen optreden.

Grote afsluiter Mr. Pink, a Tribute To Pink Floyd

Het Prins Claus Plein zal geheel omheind worden en er komt een podium van maar liefst 15 meter breed, 5 meter diep en 6 meter hoog waarop de uitgenodigde acts compleet los kunnen gaan. We gaan voor een twee daags festival met twintig goeie acts verdeeld over twee dagen. De grote afsluiter van deze twee dagen is niemand minder dan ‘Mr. Pink, a tribute to Pink Floyd’.

Programmering 9 juni

Op zaterdag 9 juni zullen de volgende bands uit zowel binnen als buitenland op het mega podium optreden en dat zijn zeker geen onbekende namen. ‘Leif de Leeuw Band’, dé Southern jam band van Europa. Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot de beste rock gitarist van de Benelux. ’Zak Perry & the Beautiful Things ( Southern Rock), Electric Blues ( Cuby and the Blizzards Tribute), Exile ( Rolling Stones Tribute) onder andere bekend van Battle of the Bands op tv, The LenneBrothers ( Rock & Roll), The Glamrocks ( Glamrock 70-ties), Kissterious ( Kiss Tribute), The Neil Sadler Band ( power Blues inclusief Larry Miller Tribute), Rob Orlemans, Pat the Wolf en Gerben Colen ( Power Blues).

Een geweldige programmering om deze eerste dag mee te starten en Dinxperlo voor Stichting WensAmbulance op zijn kop te zetten met deze geweldige, ervaren en doorgewinterde artiesten die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in de muziekwereld. Een gevarieerd programma waar muziekliefhebbers zich kunnen verheugen op een geweldig Open Air muziekfestival en zich alvast kunnen opladen voor de ‘day after’

Programmering 10 juni met spectaculaire afsluiter

De bands die op 10 juni optreden zijn er zeker niet minder om en zijn zeer spraakmakend. Je mag dit eigenlijk niet missen. De volgende bands in willekeurige volgorde zijn Eamonn McCormack ( Blues en Rory Callagher Tribute), Santana ( Tribute to Santana), Big Dez ( Blues/Rock & Roll/ Soul),Todd Sarpeville ( Blues ),Mamma Maffia ( Dialect Rock), Fleedwood Back ( Tribute Fleedwood Mac), Sweet Bourbon ( Blues/Soul), Toni Tilotta’s Dakotas ( Blues). The Bluesbones ( Blues), The 12 Bar Blues Band en Mr. Pink, a Tribute to Pink Floyd. Van

deze laatst genoemde band kunnen we zeggen dat ze het tweedaagse festival ‘Concert For Dreams ook op een spectaculaire wijze zullen afsluiten.

Reactie Mr. Pink, Peter Chattelin

Ik sprak hierover met Peter Chattelin, de man achter Mr. Pink, a tribute to Pink Floyd. ”Ik kan spreken over een lange geschiedenis als muzikant en mijn liefde voor Pink Floyd. In 1980 zag ik Pink Floyd in Londen en werd als het ware veroverd door hun muziek en de hele impact van hun show. Dat wilde ik ook wat Roger Waters daar deed met zijn band. Ik heb veertien jaar de tijd genomen om me die techniek eigen te maken en heb in 1993 de band ‘Pink Project’ opgericht. Die band bestaat overigens nog steeds. We gaven shows die in no time waren uitverkocht. We deden onder ander The Wall met alles er op en er aan, het complete spektakel en dat sloeg geweldig aan bij het publiek en we deden grote events.

Nu heb ik een nieuw project namelijk Mr. Pink, a Tribute to Pink Floyd en inmiddels wordt ik op straat al als mister Pink aangesproken”, lacht Chattelin. ”De herkenbaarheid van Pink Floyd behouden we, we geven een geweldige ‘Pink Floyd’ waardige show compleet met lasers en al en zorgen voor een spectaculaire afsluiter speciaal voor de WensAmbulance, hetgeen enorm motiveert. Een kennis van mij kwam ook in een situatie waarbij hij gebruik maakte van de WensAmbulance.

Door de WensAmbulance was het voor hem mogelijk om op een bed een concert van Pink Floyd in de Ziggo Dome bij te kunnen wonen. Wij zijn met onze band in ieder geval enthousiast om naar Dinxperlo te komen voor dit goede doel en we zullen ons best doen om het publiek te veroveren. Het album the ‘Dark Side of the Moon’ bestaat dit jaar 50 jaar en is samen met Sergeant Pepper van The Beatles de meest iconische plaat aller tijden. Daar gaan we ook zeker iets mee doen”.

Onvergetelijk

Concert For Dreams op 9 en 10 juni is meer dan alleen twee dagen muziek, je krijgt juweeltjes op het podium te zien en wordt getrakteerd op mega shows waar nog lang over gesproken zal worden niet alleen de muziek, maar de beleving zelf wordt ook spraakmakend.

Tickets voor Concert For Dreams op 9 en 10 juni zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *