Concert Tuuskomm'n

Concert Thuuskomm’n als ode aan de Achterhoek  

Op zaterdag 8 oktober brengt het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) een uniek, muzikaal spektakelstuk genaamd concert Thuuskomm’n naar Loonbedrijf Freriks te Heelweg.

Muziek, zang en theater tussen de trekkers
In deze streekvoorstelling neemt het OGJO het publiek mee in het verhaal van de stadse Antoon, die middels het programma ‘Puberruil’, verzeild raakt in het boerenleven in de Achterhoek, verschillende bekende regionale acteurs zoals Dinant Duenk en Mieke Slaats vertolken met zang en spel dit verhaal over o.a. trotse Achterhoekers, brommers kiek’n, feestjes, tradities en het boerenleven. Naast muziek van Normaal en Jovink speelt het 70-koppig jeugdorkest ook lichte werken van Herman van Veen, Hans Zimmer en Ludovico Einaudi, verschillende werken worden speciaal voor dit project gearrangeerd of van een tekst in het dialect voorzien. Het geheel is onder leiding van muzikaal leider Henk-Jan Heijnen en regisseur Richard Sprokkereef. Op een bijzondere, landelijke locatie in het buitengebied van Heelweg vormt Thuuskomm’n een geweldige mix van muziek, theater en zang en ook een prachtige ode aan de Achterhoekse cultuur.

Oost Gelders Jeugdorkest
Het Oost Gelders Jeugdorkest is een harmonieorkest op projectmatige basis dat enthousiaste, jonge muzikanten in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar de kans geeft indrukwekkende showconcerten te verzorgen. De muzikanten zijn afkomstig van zo’n 27 verschillende orkesten uit de regio en daarbuiten, binnen korte repetitietijd wordt een divers en boeiend repertoire ingestudeerd, elke editie speelt het orkest nieuwe, speciaal voor het OGJO gearrangeerde werken, waarbij ook regelmatig de samenwerking met jonge talenten in andere podiumkunsten wordt opgezocht. Na eerdere succesvolle edities in onder andere Winterswijk, Beltrum, een optreden op de Zwarte Cross en een tour door de Achterhoek, presenteert het OGJO zich dit najaar aan haar publiek op het erf van Loonbedrijf Freriks in Heelweg.

Kaarten bestellen

Het concert Thuuskomm’n vindt plaats op zaterdag 8 oktober om 20.00 uur bij Loonbedrijf Freriks (Kuenenweg 7a, Heelweg). Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.ogjo.nl . Voor jeugd t/m 14 jaar is er een gereduceerde entreeprijs van 7,50 euro per persoon.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers, ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *