vaccinatieclausule hypotheek

Corona en de vaccinatieclausule

Bij het vaccineren tegen COVID-19 komt een hele papierwinkel kijken. Ouderen die in het verpleeghuis zijn gevaccineerd moesten toestemming geven voor de vaccinatie. Als ze dat zelf niet kunnen, dan kan de wettelijke vertegenwoordiger dat doen. Maar er is niet altijd een door de rechter benoemde bewindvoerder en curator. Veel vaker is er een vertegenwoordiger op basis van een levenstestament. Zo’n vertegenwoordiger mag door het levenstestament alle beslissingen namens iemand nemen. Verwacht wordt dat er ook in de toekomst nog vaccinatie nodig is.

Ons kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen, die een vaccinatieclausule heeft ontwikkeld. Deze clausule is bedoeld voor in het levenstestament. Met de vaccinatieclausule komt expliciet in het levenstestament te staan dat de vertegenwoordiger toestemming kan geven voor de vaccinatie, een vaccinatieafspraak kan maken, de gezondheidsverklaring kan invullen en ook toestemming kan verlenen voor het delen van de vaccinatiegegevens met het RIVM en andere instanties. De vaccinatieclausule geldt ook voor andere vaccinaties zoals bijvoorbeeld de griepprik.

In het levenstestament wijs je een vertrouwenspersoon aan die namens jou beslissingen neemt als je dat zelf tijdelijk of definitief niet meer kunt of niet wilt. Bijvoorbeeld omdat je de rompslomp niet meer wilt als je op hoge leeftijd bent. Of als je door ziekte zelf je zaken niet meer kunt regelen, bijvoorbeeld het betalen van rekeningen, het bijhouden van je administratie en het doen van belastingaangiften, maar ook het zorgen voor je huisdieren etc.

Ook kun je in een levenstestament opnemen wat er moet gebeuren als je niet meer thuis kunt wonen. Wil je dan thuis verpleegd worden of toch naar een verpleeghuis? En wat moet er met je huis en inboedel gebeuren als je niet meer thuis kunt wonen? Veel mensen die een levenstestament maken, denken ook na over medische zaken.

Alvast meer weten welke redenen er zijn om een levenstestament te maken? Maak dan vrijblijvend een afspraak. U bent van harte welkom in Groenlo of Eibergen!

Edwin Roerdink en Mardine Grijsen

Notarissen in Groenlo en Eibergen

Roerdink Grijsen Netwerk Notarissen

Winterswijkseweg 23              Nijverheidsstraat 8-02

7141 DM  Groenlo                   7151 HN Eibergen

T       0544 46 19 25                  0545 726 199

E       info@rgnotarissen.nl

I        www.rgnotarissen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *