Cultuur in Achterhoekse tuinen

Cultuur in Achterhoekse tuinen: stippel alvast jouw route uit voor ‘Gluren bij de Buren’

Optredens in de buurt! Op zondag 2 juli verandert er een heleboel in de cultuur, tuinen, veranda’s en hofjes in kleine podia. Tijdens Gluren bij de Buren treden lokale amateurkunstenaars op en verwelkomen gastvrije hosts uit de regio gasten.

In 23 gemeenten, verspreid door heel Nederland, kun je genieten van cultuur in de tuin, zo ook in Zutphen en Doetinchem.

Wees welkom om met een kopje koffie of thee in de hand het vliegensvlugge pianospel van je buurmeisje op de eerste rang bij te wonen. Liever een ander soort optreden zien? De keuze is reuze. Online zie je wat er allemaal in jouw buurt speelt zodat je vast een route kan uitstippelen.

Check hier het programma in Zutphen en hier het programma in Doetinchem.

Tientallen(!) optredens

Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op tussen 13.00 en 18.00 uur. Reserveren is niet nodig. Het kan wel zijn dat de tuin of huiskamer vol is, dan kan je evt. doorfietsen of -rijden naar een andere locatie in de buurt.

Het is meer dan muziek, zo treedt in (omgeving) Doetinchem ook Toneelvereniging Maskerade met Madame de la Retirade op, Studio IN DANS danst en ervaar Helende kunst door Judith Arendsen. Zij vertaalt door middel van kleuren op het doek wat je nu nodig hebt hier op aarde: de kleuren bekrachtigen jouw pad.

Je bezoekt de optredens op basis van een vrijwillige bijdrage.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *