Dagje werken midden in de Achterhoekse natuur

Dagje werken midden in de Achterhoekse natuur.

Iedereen is een buitenmens en dat geldt zeker voor Remko ten Brinke. Hij is de bedenker en een van de mensen achter Stichting Mobiel Natuurkantoor Achterhoek. Een nieuw concept waarbij mensen een dagje de Achterhoekse natuur in kunnen met een retro camperbusje dat is omgebouwd tot kantoor.

Hoe kom je op dit bijzondere idee?

Remko: “Met ons gezin hebben we al jaren een oud camperbusje waarmee we veel avonturen beleven. Weekendjes weg, op vakantie naar de Middellandse zee of de Alpen en ik gebruik ons busje ‘Plukkie’ ook voor werken in de natuur. Dan ga ik ‘s ochtends een stukkie rijden naar een mooi rustig plekje in de Achterhoekse natuur. Dan doe ik de achterklep open, zet ik met de Bialetti een lekker bakkie koffie, klap ik de laptop open en dan is het helemaal top. Werken en genieten tegelijk, geweldig! Ik neem ook af en toe klanten mee voor een brainstorm of strategiesessie en die vinden het ook super. Er ontstaan hier mooiere dingen dan op een saai kantoor onder tl-verlichting en systeemplafond.”

En nu heb je twee busjes?

“Mensen vroegen regelmatig of ze mijn busje konden lenen. Ik twijfelde. Omdat Plukkie ons busje is en omdat ie echt als vakantiecamper is ingericht, dus met mogelijkheid om van het zitje een bed te maken. Maar ik wilde wel graag zoveel mogelijk andere mensen laten ervaren dat je veel vrijheid, ruimte en creativiteit krijgt met zo’n mobiel kantoor. Ik vond een paar soul mates (Esther, Raymond en William) die op dezelfde manier tegen werk, leven en natuur aankijken en we besloten ervoor te gaan: een busje aanschaffen en deze omturnen tot een gaaf mobiel natuurkantoor. Ik zocht op de Franse Marktplaats en ben naar de Haute- Jura gereden om ons busje te kopen en mee te nemen. Ongeveer een jaar later was ie klaar: de buitenzijde gespoten, technisch nagekeken, binnen geschilderd en compleet nieuw ingericht: keukentje, watertank, koelkastje, zonnepaneel, omvormer naar 220 Volt, mobiele WiFi, een grote tafel met aan beide kanten een zitbank. En natuurlijk met de karakteristieke schuifdeuren en aan de achterzijde een frietklep. Als je die open hebt samen met de klepdeurtjes, dan heb je echt het idee dat je midden in de natuur zit.”

Alleen voor de Achterhoek?

“In eerste instantie wel. Wij komen zelf uit de Achterhoek, zijn trots op onze streek en kennen hier mooie natuurplekken waar je met het natuurkantoor kan gaan staan. De Achterhoekse natuur zie vaak in relatie met toerisme en recreatie. Wij hebben de kenmerkende rust en ruimte van de Achterhoekse natuur nu gekoppeld aan werken. We weten uit ervaring dat dit een hele positieve combinatie is. Mensen functioneren beter in het groen, met frisse lucht en ruimte om zich heen. We zien ook veel werknemers die in een soort ratrace terechtkomen, zichzelf helemaal kwijtraken en een burn-out krijgen. De trend is dat dit ook steeds vaker bij jongeren gebeurt. Wij willen bijdragen aan een vitale regio met gezonde mensen, door hen af en toe een bijzonder dagje werken in de natuur te laten ervaren.”

En werkt het?

“Jazeker, afgelopen jaar zijn veel verschillende individuen en teams al op pad geweest. En iedereen vindt het geweldig. ‘Meters maken en tegelijk tot rust komen’, ‘diepere gesprekken voeren die we op kantoor niet hadden en ‘een inspirerende omgeving om nieuwe plannen te smeden’. Dat zijn zo enkele dingen die klanten noemden. Ook het zelf rijden in zo’n busje met de schuifdeur open, vinden ze fantastisch. Het natuurkantoor staat te trappelen dat ie weer op pad mag, maar nu staat ie nog even in de winterstalling tot medio maart. Boeken kan wel alvast op www.mobielnatuurkantoor.nl.”

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *