Wout Kuiper

Danzell Gravenberch ‘Ik weet wat ik kan en twijfel niet aan mezelf’

Hij werd in de voorbereiding gepresenteerd als een grote aanwinst. Danzell Gravenberch (27) verkaste van Sparta naar De Graafschap waar hij een contract voor twee jaar tekende. In de jacht op promotie zou hij voor de doelpunten moeten zorgen. Maar Gravenberch belandde op de bank. “Daar ben ik als sportman uiteraard niet blij mee, maar ik geef niet op.”

Danzell Gravenberch is inderdaad de oudere broer van Ryan Gravenberch, het talent dat furore maakt bij Ajax en bij de selectie van Oranje zit. “We hebben iedere dag contact, ik ben erg trots op hem. Hij heeft meer kansen gekregen bij Ajax dan ik.” Want Danzell doorliep ook de jeugdopleiding in Amsterdam, maar haalde het eerste niet.

Teleurstelling

Daarna speelde hij voor clubs in binnen- en buitenland. Totdat De Graafschap hem afgelopen zomer oppikte. In de eerste seizoenshelft moest hij het vooral van invalbeurten hebben. Een fikse teleurstelling voor de Amsterdamse centrumspits. “Ik heb nog niet kunnen laten zien wat ik in mijn mars heb. Hopelijk krijg ik nog een reële kans van de trainer.” De fysiek sterke aanvaller moet in de pikorde Joey Konings en Devin Haen voor zich dulden. “Ik respecteer de keuze van de trainer, maar ben het er niet mee eens.” Hij blijft strijdbaar en noemt de situatie niet uitzichtloos. “Ik loop al lang genoeg mee in de voetballerij om te begrijpen dat het zo kan veranderen. Om het ongelijk van de trainer te bewijzen, blijf ik keihard werken. Kansen komen er vanzelf. Ik weet wat ik kan en twijfel niet aan mezelf”, klinkt het zelfverzekerd.

Hij is overtuigd van zijn kwaliteiten en wil slagen bij De Graafschap. “Ik loop hier niet chagrijnig rond. Iedereen is nodig om het doel te bereiken. We moeten het samen doen.” De steun van het publiek doet hem goed. Supporters scanderen regelmatig zijn naam. “Natuurlijk geeft dat een boost.” Oud-speler Eric Viscaal gaf in een regionale krant aan dat hij de keuze van De Graafschap voor Gravenberch niet snapte. “Dat heb ik niet gelezen, maar daar lig ik niet wakker van.” Een tussentijds vertrek is voorlopig niet aan de orde, al sluit Danzell het ook niet helemaal uit. “Je weet nooit hoe het loopt, maar het is niet mijn intentie.”

Wat is volgens jou een Superboer?

“Dat zijn spelers en supporters met een blauw-wit hart. Spelers die er alles aan doen om goed te presteren en supporters die hun club altijd blijven steunen.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dat is jaren geleden toen ik bij Ajax in de selectie zat en een oefenwedstrijd tegen De Graafschap op de Vijverberg speelde. Toen maakte het publiek al indruk op me. Ze zorgen echt voor sfeer.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Dat was de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Ik viel vijf minuten voor tijd in en scoorde de winnende treffer in de slotminuut uit een strafschop.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

We zijn op de goede weg en moeten doorgaan waar we mee bezig zijn. Dat wil zeggen met verzorgd en aanvallend voetbal.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Bryan Smeets. Een harde werker met een goede instelling en de nodige techniek. Ik ken hem uit mijn tijd bij Sparta.”

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  

“De randvoorwaarden zijn goed, er hoeft niets te veranderen. Al hoop ik natuurlijk op meer kansen.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen?

“In de Achterhoek ben ik nog niet heel bekend. Ik woon in Diemen en verblijf soms enkele nachten in een hotel in de buurt. Dus veel meer dan het stadion, het trainingscomplex en het hotel heb ik nog niet gezien.”

Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?

“Dan noem ik Ted van de Pavert, onze rots in de branding in de verdediging. Een jongen uit de streek.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *