Dauwtrappen en bandjes kieken: 7 leuke uitjes op Hemelvaartsdag

leuke uitjes op Hemelvaartsdag

Foto: Gerard Houben

Spring je sportief vroeg uit de veren om te dauwtrappen of gebruik je deze vrije dag om uit te slapen. Donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag en er is ook weer van alles te doen in de Achterhoek, kiek zelf maor!

Hemels feestje in Doetinchem

Vier area’s in het decor van de molen: het terrein bij de Walmolen aan de IJsselkade in Doetinchem wordt op Hemelvaartsdag omgetoverd tot heus party-terrein: een Hemels feestje! Ga jij dauwtrappen en heb je nog energie over? Wees er dan bij vanaf 15.00 uur. Wie je daar treft? Onder andere Darkraver, Def Rhymz, Qmusic de foute party en Bizzey!

Goed om te weten: er zijn gratis buspendeldiensten in de Achterhoek! Lees hier meer informatie over de opstapplaatsen, de line-up en de kaartverkoop.

Harreveld on Wheels

Na eerdere geslaagde edities wordt er dit jaar weer Harreveld on Wheels autosterrit georganiseerd. Dit in navolging van het aloude festijn, waarbij Harreveld overlopen werd met alles wat op wielen reed.

Degene die de juiste tijd foutloos rijdt, wint een prijs en wisselbeker. De sterrit wordt feestelijk afgesloten met een optreden van de band Olthuus Brothers en voor de kinderen is er een springkussen.

Kom jij aanmoedigen? Meer informatie lees je hier.

Dweilorkestendag in Groenlo

Het is alweer de 26ste keer dat het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap in Grolle wordt gehouden.

Er wordt gemusiceerd op een zestal podia, binnen het oude centrum van Groenlo én op het voorterrein van vakantiepark Marveld. Drie van deze zeven podia zijn wedstrijd- oftewel jurypodia. Bij ieder wedstrijdpodium wordt gejureerd door twee deskundige muziekkenners. 

Hier lees je meer.

Keidagen in Lochem

De Lochemse Keidagen gaan weer bijna van start, dat betekent: Vijf dagen feest! Tussen 17 en 21 mei is er van alles te doen. Op donderdag staan het Klootschiettoornooi, Theater op Keien, en verschillende artiesten als Stef Ekkel en de Guus Bok Band op het programma.

Hier lees je meer.

Oldtimertreffen in Aalten

Op Hemelvaartsdag staat het centrum van Aalten op z’n kop. De historische dorpskern staat dan vol met prachtige Oldtimers tijdens het jaarlijkse Oldtimertreffen-Meifeest. Nieuw dit jaar is de (brommer)onderdelenbeurs ‘Brommers kieken’ bij zalencafé Leuven in Aalten.

De winkels in het centrum zijn open. 

Lees hier meer informatie.

Foto: Stichting Aalten Promotie

Dauwtrappen in de Achterhoek

Op de fiets stappen of een leuke wandeling maken: dauwtrappen is een oude traditie waarbij men heel vroeg opstaat voor een stevige wandeling in de natuur, terwijl de dauw nog op het gras ligt. Tegenwoordig pakken we massaal de fiets!
Waarom we dit doen? Dauwtrappen zou oorspronkelijk bedoeld zijn om de heropleving van de natuur te vieren – de dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben…

Je kan natuurlijk altijd je eigen route bepalen. Inspiratie nodig? De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op donderdag 18 mei om 07.30 uur op de Lochemse Berg dauwtrappen – vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Heel Winterswijk zingt Hollands

Lekker meezingen onder het genot van een biertje: bij Heel Winterswijk zingt Hollands hoor je – uiteraard – Nederlandstalige zangers, als Wolter Kroes, Jaman, Sander Kwarten, Jan van Est en Peter Beense.

Dit uitverkochte festival is uitverkocht, maar er is nog een sprankje hoop. Er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar bij Gusto Borrelen & Culinair Genieten!

Hier lees je meer over het festival en de tickets.

Uiteraard is dit slechts een deel van alle Achterhoekse uitjes tijdens Hemelvaartsdag.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *