van stage naar baan

David droomt ervan de nieuwe opvolger te worden van N. Kuiper bv

David is 30 jaar en werkt nu 3 jaar met veel plezier als servicemonteur koude- en klimaatsystemen bij N. Kuiper BV in Breedenbroek. Zij zijn een allround installatiebedrijf en gespecialiseerd in duurzame o.a. installaties. Lees hier over de gave ervaringen van David.

N. Kuiper is een typisch familiebedrijf. Dat hoor je wel zodra David vol trots vertelt over hoe zijn opa het ooit is gestart. Zijn opa heeft het weer overgegeven aan zijn vier zoons, waaronder ook zijn eigen vader. Nu droomt David ervan om het bedrijf weer over te nemen van zijn vader, maar dat is zeker niet wat hij altijd heeft gedaan. Zo heeft hij hiervoor ook bij andere werkgevers ervaring opgedaan. Toen hij bij het bedrijf van zijn vader de kans kreeg om weer een opleiding te gaan volgen, heeft hij er toch voor gekozen om terug te gaan. Nu is hij met zoveel gave en ook duurzame technieken bezig dat hij blij is om weer terug te zijn.

Cultuur in de organisatie

Bij N. Kuiper is de jongste medewerker 18 jaar en de oudste 66. Die mix van jonge en ervaren collega’s is juist goed voor het bedrijf. Het zorgt voor een goede werksfeer en de generatieverschillen zijn juist leuk. Als jonge collega kan je ontzettend veel leren van de ervaren collega’s, maar andersom ook. “Wij zijn als jongeren toch net iets meer thuis in al die nieuwe technieken en innovaties. Hoe mooi is het dan als we elkaar continu blijven prikkelen en iedere dag weer van elkaar leren”, aldus David. Dat is ook het geheim van N. Kuiper. De meeste collega’s werken al meer dan 10 jaar voor het bedrijf.

Kansen voor jongeren
Mogelijkheden zijn er voor jongeren genoeg. Zo zijn er ontzettend veel mogelijkheden rondom opleiden. Een deeltijd studie volgen en ondertussen werken gebeurt volop. Zo’n diploma is dan ook niet het enige waar ze naar kijken volgens David. “Het gaat erom dat je verstand van zaken hebt en je bereid bent om in de praktijk ervaring op te doen. Leerlingen zijn momenteel schaars en zouden meer gemotiveerd moeten worden om de techniek in te gaan. Hierdoor is er een tekort aan personeel en technische mensen”. Als je een andere studie hebt afgerond kun je ook kijken naar de kansen voor omscholing. Door de nieuwe regelgeving is dat ook van groot belang voor het bedrijf. Alle werknemers dienen in het bezit te zijn van certificaten. Omdat N. Kuiper allround diensten aanbiedt, moeten de werknemers ook breed inzetbaar zijn. Doorgroeien is hierbij altijd mogelijk.

David neemt zijn werk ook mee naar huis
Geen dag is voor David hetzelfde. Afhankelijk van de planning is hij ook een aantal momenten op kantoor om de nodige voorbereidingen te treffen, maar hij is voornamelijk bij klanten. Een van zijn grootste projecten van het afgelopen jaar was het voormalig gemeentehuis van Dinxperlo, dat omgebouwd is tot een gezondheidscentrum. David heeft hier samen met zijn collega’s het pand voorzien van all electric koel- en verwarm systemen en is het volledig afgesloten van gas. Alles wordt nu automatisch gestuurd, met oog op de toekomst. “Met dit werk ben ik dagelijks bezig met duurzaamheid. Al die mooie, nieuwe technieken zijn juist nu van groot belang”, aldus David. Niet alleen tijdens zijn werk is hij hier dan ook mee bezig. Hij heeft zelf twee jaar geleden een huis gekocht en deze compleet gerenoveerd. Hij heeft alles verduurzaamd volgens de nieuwste technieken.

Zit jij net als David helemaal op je plek en wil je jouw ervaringen bij je droomwerkgever delen? Neem dan contact met ons op via info@achterhoekwerkt.nl.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *