Slingeland Ziekenhuis

De aangename werksfeer maakt het Slingeland Ziekenhuis een geweldige werkplek

Verpleegkundigen Hanny Simens en Anne te Grootenhuis werken op de Acute Opname Afdeling (AOA) in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en ze vinden het een fantastische werkplek. “Het samen doen en elkaar helpen in combinatie met de nuchtere Achterhoekse mentaliteit zorgt voor een geweldige basis. Je mag er zijn, je mag er leren en we leren allemaal van elkaar. De lijnen zijn kort en we kunnen elkaar snel vinden. Dat versterkt ons wij gevoel in het SZ!”, aldus Hanny en Anne.

Hanny (58) zit al heel lang in het vak. Na haar opleiding en banen bij verschillende werkgevers, kreeg ze veertien jaar geleden een baan als verpleegkundige in het SZ in Doetinchem. Eerst bij vaatchirurgie en tien jaar gleden stapte ze over naar AOA en daar werkt ze nog altijd.

Zes jaar geleden kreeg ze van het SZ de kans om naast haar werk HBO-V te volgen. “Fijn, want ik wilde graag een completere verpleegkundige worden. Mijn ervaring strookte niet meer met de ontwikkelingen in de zorg. Dankzij HBO-V heb ik veel beter geleerd om klinisch te redeneren. Niet de ziekte maar de mens staat centraal in ons ziekenhuis en daarom werken we goed samen met de naasten van patiënten.”

Kwetsbaarheid

Dat wat ze geleerd heeft past Hanny ook toe bij AOA. “Je probeert er altijd achter te komen wat er op dat moment van belang is voor die patiënt en zijn omgeving. Mensen komen bij AOA binnen met een acute vraag, via de spoedeisende hulp of de poli. Ze zijn dan heel kwetsbaar en aangeslagen dat ze weg moeten uit hun veilige omgeving. Ik vind het dan een enorme uitdaging om samen met de patiënt te kijken hoe we veiligheid kunnen bieden, te kijken wat belangrijk is en wat de patiënt nodig heeft. Die kwetsbaarheid raakt mijn hart. Je probeert dan echt steun en toeverlaat te zijn.”

Collegialiteit

Anne is 23 jaar en al van jongs af aan wilde ze altijd iedereen graag helpen en verzorgen. Ze koos voor een studie MBO-V. Ze kwam als stagiaire in het SZ terecht en liep daar twee jaar stage. “Ik vond tijdens mijn stage de werksfeer heel aangenaam, heel gemoedelijk en open voor feedback. Het samenwerken en de socialiteit binnen het team spraken me aan. Ik was natuurlijk nog best jong toen ik begon, maar door de collegialiteit en de sfeer voelde ik me echt op mijn plaats. De sfeer in dit ziekenhuis is gewoon heel fijn.”

Inmiddels is ze 3,5 jaar in vaste dienst op de afdeling AOA en momenteel volgt ook zij de deeltijdstudie HBO-V. “Over een half jaar hoop ik afgestudeerd te zijn. “Het is fijn dat ik de opleiding mag doen. Ik krijg hier alle ruimte om me te ontwikkelen tot wat ik graag wil worden en op welke afdeling ik dan het beste pas.”

Wil je ook werken in het Slingeland Ziekenhuis? Op www.werkenbijslingeland.nl vind je alle vacatures.

Meer informatie: Slingeland Ziekenhuis, Kruisbergseweg 25, 7009 BL  Doetinchem, T: (0314) 32 99 11 E: info@slingeland.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *