Achterhoek

‘De Achterhoek biedt ruimte, ruimte voor jouw Talent’

Misschien behoor jij wel tot de generatie Y? Je bent begin twintig en op zoek naar een stage, baan of traineeship. Legio mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt, maar wat je zoekt, is een werkgever die jou de ruimte biedt om impact te kunnen maken.

Je wilt namelijk een zinvolle baan waarin je echt iets kunt bijdragen aan de wereld van morgen. Dit betekent ook dat je ruimte zoekt voor persoonlijke ontwikkeling en dat jouw werkgever je een toekomstperspectief laat zien. Bas Gepkens, werkzaam bij Vink Kunststoffen, is een Achterhoekse young professional die de ruimte en het vertrouwen kreeg van zijn werkgever. Hij pakte deze kans met beide handen aan. 

Tijdens zijn studie kreeg hij de mogelijkheid om te onderzoeken wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor Vink Kunststoffen betekent. De organisatie was intrinsiek gemotiveerd om serieuze stappen te zetten op duurzaamheidsgebied. Bas leverde uiteindelijk een sterk adviesrapport op, dat voor hem resulteerde in een baan bij deze werkgever. 


Hij kreeg een functie die nog niet bestond en daarin alle ruimte om naar eigen inzicht invulling te geven aan zijn nieuwe functie. Samen met een projectteam heeft hij ReVink opgericht: een programma waarbij door intensieve samenwerking in de keten, kunststoffen circulair gebruikt kunnen worden. Kunststof reststromen worden door het ReVink programma opgehaald bij klanten en op een slimme wijze weer via hun leverancier ingezet als nieuwe grondstoffen van dezelfde kwaliteit. Dit is uniek op de Europese markt. Bas heeft de kans gekregen om dit zichzelf helemaal eigen te maken en naar eigen inzicht te zorgen dat Vink Kunststoffen hiermee hun concurrentiepositie versterkt. Dit is van onschatbare waarde voor de toekomst van deze organisatie. 

Traineeship in de achterhoek

Bas had ook kunnen kiezen voor een traineeship bij een grote (internationale) werkgever. Maar hij koos bewust voor Vink Kunststoffen. ,,Traditionele traineeships zijn veelal zo vastomlijnd en met materiële incentives als leaseauto’s en dergelijke aangekleed, dat je je kan afvragen of het programma de young professionals vooruit helpt” aldus Bas. De ‘nieuwe’ generatie is op zoek naar voldoening, uitdaging, vrijheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bas zegt zelfs heel nadrukkelijk dat werkgevers pas echt interessant zijn als ze Traineeships aanbieden waarin duurzaamheidsvraagstukken of maatschappelijke thema’s centraal staan. Dat is waar de nieuwe generatie op aanslaat. 

In de Achterhoek vind je die uitdagingen bij mooie werkgevers. Ben jij nieuwsgierig welke Achterhoekse organisaties uitdagende stages en banen aanbieden? Kijk eens op www.achterhoekwerkt.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Benieuwd naar andere matches, projecten en evenementen? Laat je inspireren door Achterhoekse initiatieven via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *