Mooiste kan van Achterhoek

Wederom toont de Achterhoek zich van haar mooiste kant

Het is wederom december, de koudste periode van het jaar. Maar in de Achterhoek is het warm. We doen dingen hier namelijk niet alleen, maar samen. Een maandje terug werd dat in de SSP-Hal op het DRU Industrieterrein weer heel duidelijk: De Talententuin Achterhoek 2023 was weer een groots succes!

Waar een kleine regio groots kan zijn

Dit jaar namen meer dan 100 bedrijven uit de hele regio deel aan hét carrière event van de Achterhoek. Wanneer je dat in de Randstad zou vertellen, moeten ze misschien een beetje lachen. “Is er nog leven na Arnhem dan?” Ja, zeker! Want het zal je verbazen hoeveel van deze 100 bedrijven nationaal en internationaal bekend zijn. Multinationals zijn gewoon hier gevestigd. Maar, ook de kleinere bedrijven verdienen een eervolle vermelding. Sommige familiebedrijven dragen al generaties lang hetzelfde gedachtegoed. Mooi man!

Concurrentie? Nee joh!

Typerend voor onze regio is toch ook wel het grote aantal bedrijven in de maakindustrie. Techniek is booming. Het was dan ook geen verrassing dat zo’n 60% van de organisaties op De Talententuin wederom wel in dezelfde vijver zat te vissen. Maar concurrentie? Zo wordt het niet echt gezien. Op die ene dag in het jaar hebben alle werkgevers hetzelfde doel: jong talent laten zien dat ze niet de regio uit hoeven voor een droomcarrière!

Het bouwen van een employer wattes?

Deelname aan ons event draagt voor de bedrijven dan ook echt bij aan hun employer branding. Dat is een sjieke term voor het bouwen van je werkgeversmerk. Hoe je wil dat anderen – en dus jongeren – jou als werkgever zien? Doe je dit goed? Dan zit je gebakken en droogt de stroom sollicitanten misschien wat minder snel op dan we nu landelijk zien. Want met meer banen dan personeel, hebben we wederom toch een klein probleempje.

Wij helpen graag

Maar geen uitdaging is ons te gek. Bij Achterhoek Werkt is de druk nu namelijk een beetje van de ketel en kunnen we weer vooruitkijken. Naar 2024! En dan is er weer volop ruimte om ons in te zetten voor het Achterhoekse bedrijfsleven. Als we elkaar dan ook niet als concurrentie zien, maar gebruikmaken van andermans kennis en expertise, komen we verder. Dan gaan we weer een mooi jaar tegemoet, waarin we wederom ons steentje bijdragen aan het behoud van jong talent voor de regio. Doe je mee? Wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling en een gezond nieuwjaar!

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *