Wish de specialist

Zo vader zo zoon in Hellafornia Garage

Het is een imposante verschijning. De Chevrolet Apache 10 uit 1960 maakt indruk vanwege zijn forse afmetingen, maar ook door zijn originele uitstraling. De pick-up truck verkeert in een prima conditie en is een lust voor het oog. Voor de restauratie zijn Gerard en Michael Buiting uit Wehl verantwoordelijk. Zij importeerden de oldtimer uit de Verenigde Staten.

Hellafornia Garage staat in grote letters op het portier van de Chevrolet Apache 10. Het is de handtekening van Gerard (62) en Michael Buiting (30). Zij hebben in hun veredelde hobbygarage heel wat uurtjes gestoken in het opknappen van de groene pick-up truck. “Hellafornia verwijst naar de Amerikaanse staat waar we de oldtimers meestal vandaan halen, California. Daar zijn de wagens vanwege het klimaat goed geconserveerd, vandaar.”

Erg zeldzaam
De Chevrolet Apache 10 is zo’n harde auto. “We hebben de wagen in 2016 zelf geïmporteerd. Hij stond in een oude schuur in Nevada en verkeerde in een goede staat. Een vriend van ons in Amerika wist dat we zoiets zochten en tipte ons. Toen zijn we gaan kijken en hebben gelijk toegehapt.” Deze Chevrolet is in ons land een zeldzaam model en je ziet hem vrijwel nooit op de Achterhoekse wegen. Het model van vader en zoon Buiting valt dus wel op. De verweerde staat geeft hem helemaal een bijzondere uitstraling.
“Zo zag hij er niet uit toen we hem kochten”, vertelt Michael. “We hebben het nagemaakt, omdat het past bij het karakter van deze auto.” De pick-up truck werd tevens gecustomised, dat wil zeggen voorzien van moderne snufjes die je op het eerste oog niet ziet. Onder de motorkap is het vanwege alle chromen elementen één en al bling bling. “Noem het show, daar houden we wel van.” Ook is er luchtvering onder gebouwd om de truck zo laag mogelijk te krijgen. Het hele onderstel is daarop aangepast. “Door de vering rijd je iets hoger en kun je ook beter de drempels nemen.” Vader en zoon zijn trots op het resultaat. De Apache 10 haalde al publicaties in internationale magazines. “Dan heb je wel eer van je werk.”

‘Stoere Amerikaanse wagens zijn favoriet’

Meer oldtimers
In Hellafornia Garage in Wehl zijn al meer klassiekers onder handen genomen. De fraaie Chevrolet willen ze zeker niet meer kwijt. Dat geldt ook voor een A Ford uit 1930 en een Ford F100 pick-up truck uit 1956. “Die wagens zijn speciaal, die houden we. Over het algemeen gaan we het liefst aan de slag met stoere Amerikanen, die zijn favoriet.” Voor Gerard zijn nostalgie en originaliteit belangrijk. Zoon Michael is bedreven in het customizen. “Zo vullen we elkaar mooi aan. Het is uitgegroeid tot een gezamenlijke hobby waar we veel plezier aan beleven. Dat schept zeker een band.” 

Meer MIJN Auto? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *