Cindy's invalshoek

De cirkel is rond

Cindy Starte is columniste van MIJN Magazine en schrijft maandelijks vanaf haar hoekbank over haar kijk op lopende zaken in de Achterhoek. Dit keer de cirkel is rond!

Ik sprong een gat in de lucht!!! Op Facebook zag ik dat de Kringloop weer openging! Mijn garage is zolder en garage ineen. Het enige fijne daaraan is dat ik nooit twee trappen op hoef. En aangezien in een garage meestal iets van een auto kan staan, is rommelzolder een passender benaming.

Naast het voortzetten van mijn gewone werkzaamheden tijdens de Corona-crisis, voelde ik een méér dan extreme behoefte om mijn hele huis, inclusief die zolder op te gaan ruimen. Wat kwam er veel moois tevoorschijn, ongelooflijk! Veel daarvan zette ik op Marktplaats of op een verkoophoek. Dit zorgde ook nog eens voor heerlijke spanning! Fijn een beetje onderhandelen, wat strooien met aantrekkelijke termen: zgan, je zult er geen spijt van krijgen en hoppa!!! Verkocht! En ik kreeg steeds meer ruimte, waarnaar ik onbewust meer en meer ging verlangen.

En het allermooiste effect daar weer van… de ruimte in mijn hoofd! ook in mijn hart. Oh nee, nu sla ik door.

Maar goed, eerst even op de mooi vernieuwde site van de Kringloop gekeken. Verruimde openingstijden, vanaf 7.00 tot 18.00 kon je straks bijna iedere dag spullen inleveren. Ze verwachtten natuurlijk topdrukte door al die ruimtezoekers. De pagina werd zelfs iedere keer ververst, zodat je de actuele wachttijd kon zien. De eerste keer propte ik mijn auto afgeladen vol!!! Van sommige spullen wist ik dat ze er maar weinig aan hadden. Ik praatte dit voor mijzelf goed door te denken aan die andere fantastische spullen waar ze nog leuk aan konden verdienen. Bovendien kocht ik zelf weer genoeg terug. Het kringetje blijft daar echt wel rondlopen!

De een is blij van iets af te zijn, bij de ander springen de tranen in de ogen van blijdschap, omdat ie daar nou net naar op zoek was! Wat een topbedrijf! Voor zowel de werknemers, voor het milieu, voor de klanten en hun centen en voor wat gezonde spanning. Want je weet nooit wat je tegenkomt!

Eenmaal aangekomen bij de hemelse poort stond er een lange rij. In de rij appte ik dochterlief dat het absoluut later zou worden. Geen probleem voor mij overigens, ik wist dat ik straks mocht ontladen. Ik was immers bezig met ballast wegdoen en klaar voor een frisse start. Maar het werd nog mooier!?  Een méér dan vriendelijke jongen, Peter, sprak alle kroamdumpers om de beurt bij de poort toe. Hij overhandigde een houten puzzel met daarop het nieuwe logo en vertelde precies hoe te handelen wanneer ik echt aan de beurt zou zijn. En dat was heel onverwacht snel!

Wat een samenwerking daar tussen al die werknemers en wat werd er snel gesorteerd! En ook nog met een lach. Wat een beleving! De volgende dag weer gegaan, het tweede uitje in één week! Nu met een halfvolle auto…zooi, maar ook met mooie dingen hoor, echt. De puzzel deze keer netjes afgeslagen.

En mijn zolder is weer een garage!!! Ik kan er weer naar binnen, zonder overprikkeld te raken. De auto moet nog altijd genoegen nemen met zijn buitenverblijf.

Lang leve de Kringloop!

Cindy’s Invalshoek – juni 2020
Uitgever – MIJN Magazine

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *