cultuursector komt in actie

De cultuursector in Winterswijk komt in actie voor Oekraïne

Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten onder de noemer ♡rt for Ukraine. Ook de cultuursector in Winterswijk komt in actie, waaronder Theater de Storm en museum Villa Mondriaan.

Theater De Storm heeft dit weekend een vol theaterprogramma voor de boeg. Vanavond speelt Tineke Schouten haar jubileumvoorstelling ‘Dubbel’, zaterdagavond staat cabaretier Stefano Keizers op de planken. ‘De versoepelingen zijn fijn. Hierdoor kan ons publiek eindelijk weer onbezorgd genieten van een avond theater, zonder beperkingen. Maar het voelt ook enorm dubbel nu er veel zorgen zijn om de situatie in Oekraïne. Gelukkig kunnen we met de actie ♡rt for Ukraine toch iets doen voor de inwoners daar’, aldus Marijt Helmink, directeur van De Storm. Het theater doneert dit weekend de volledige horeca opbrengst aan Giro 555. Ook zal een deel van het gebouw in blauw en geel kleuren.

Ook museum Villa Mondriaan doet mee aan de landelijke campagne ♡rt for Ukraine. In samenwerking met fotograaf Marie-José Jongerius doneert het museum de opbrengst van haar lezing op zondag 6 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïnse vluchtelingen. Zowel het museum als Marie-José Jongerius zijn ontzet en geraakt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Het doel van deze actie is om de inwoners van Oekraïne te steunen en solidariteit te tonen.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar h-artforukraine.nl

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *