Wish de specialist

De Ford Mustang Muscler Car uit 1967 van Sean Dusseldorp

De zwarte Mustang met brede goudkleurige strepen over de hele lengte glimt en blinkt aan alle kanten. Het vele chroom, de Amerikaans ogende nummerplaten, het logo van Mustang, een rennend paard, de ‘kieuwen’ aan de zijkant, puur design, en de brede banden met de fraaie chromen velgen geven de bolide een geweldig mooie uitstraling. Sean Dusseldorp geeft aan: “Ik ben er super zuinig op. Na vandaag gaat hij in de winterstalling. De Mustang gaat alleen in de zomer de weg op!”

Sean Dusseldorp (35) uit Lichtenvoorde is sinds twee jaar de trotse eigenaar van de Ford Mustang Muscle Car uit 1967. “Deze wagen is een icoon voor mij, vroeger vaak gezien in Amerikaanse films. Toen ik de Mustang op Marktplaats zag staan, was ik meteen verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik ben naar Limburg gereden om de oldtimer te bekijken maar heb hem niet meteen gekocht. De tweede keer zijn mijn vrouw en ik samen wezen kijken. Gelukkig vond zij het ook prachtig en we hebben de wagen aangeschaft”, vertelt hij enthousiast. “Als we samen gaan toeren, alleen bij mooi weer gaan we de weg op, geeft het ons een heerlijk vakantiegevoel! Gewoon rustig en gemoedelijk rijden over die smalle weggetjes in het buitengebied, daar is deze wagen mijns inziens voor bedoeld.”

‘Mijn vader heeft ‘m wel eens op de staart getrapt. Ik kreeg er pijn aan m’n hart van…’

De Mustang van Sean is voorzien van een V8 4.7 liter benzinemotor, dat staat garant voor het karakteristieke diepe brommende geluid. Sean grijnst: “Haha, als ik hem start horen de buren hem wel!” De cabine oogt vrij klein maar er is plek voor vier, vijf personen. Voor die tijd, 1967, was het een snelle auto. “Ik heb geen idee wat de topsnelheid is, we rijden nooit op de limit. Mijn vader heeft hem wel eens op de staart getrapt, ik kreeg er pijn aan m’n hart van… ik was blij dat hij eindelijk uitstapte…” Het interieur ziet er prachtig uit, de hemel is pas vernieuwd, de lederen bekleding, het racestuur, de ouderwetse radio met draaiknoppen, het eenvoudige dashboard, alles past bij elkaar.

Modern

De auto zit strak in de lak en lijkt pas gepoetst. Sean legt uit: “Ik heb de auto laten glascoaten, dat is polijsten en er komt een nieuw laagje lak op. Dan kan hij weer twee, drie jaar mee. De vorige eigenaar heeft de wagen helemaal opgeknapt, dat was zijn hobby. De auto is voorzien van moderne technieken om het rijden comfortabeler te maken. Er zit stuur- en rembekrachtiging op en de wielen zijn voorzien van remschijven. Voor het onderhoud heb ik een adresje in Zieuwent gevonden, bij Speed Monkey Cars zijn ze gespecialiseerd in werken met oldtimers.”

Tijdens ritjes in de Mustang krijgt Sean veel reacties. “Veel passanten zwaaien of steken een duim op. Als ik sta te tanken vragen mensen wel eens of ze een foto mogen maken, zo leuk”, zegt hij met een lach. Hij vertelt een bijzondere anekdote: “Vorig jaar zomer reden we een keer naar Zeeland, mijn vrouw was toen hoogzwanger, het was zo’n 36 graden. We kwamen tot onze ontzetting in een file terecht. Dat is helemaal niet handig met zo’n oldtimer, met zo’n hitte, de temperatuur in de auto en van de motor loopt zo snel op… Ik heb de wagen toen op de vluchtstrook geparkeerd uit voorzorg. Nog geen vijf minuten later kwam een ANWB wagen voor ons staan, bestuurd door een liefhebber van klassiekers. Hij heeft ons gratis weggesleept!”

Meer MIJN Auto? Klik dan hier!

MIJN Auto – november 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Karin Stronks
Fotografie – Jurgen Pillen

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *