Duurzaamheid

De gastvrije Achterhoek: Een thuis voor iedereen

Als Achterhoekers delen we niet alleen ons prachtige landschap en rijke erfgoed, maar ook een gevoel van gemeenschap. We zijn een divers gezelschap, van boeren tot kunstenaars, en dat maakt de Achterhoek tot een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. De Achterhoek is niet alleen een regio, maar ook een thuis voor iedereen.

In de Achterhoekse samenleving komt de geschiedenis niet alleen tot uiting in stenen en monumenten, maar ook in levendige tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Van de unieke bloemencorso’s in onder andere Lichtenvoorde, Groenlo en Winterswijk tot de levendige paasvuren in bijna elke Achterhoekse gemeente. Deze festiviteiten weerspiegelen eeuwenoude tradities. Ook het jaarlijkse volksfeest en de koningsfeesten in de buurtschappen brengt iedereen samen met feestelijke en historische optochten.

Ambachtelijke markten tonen de trots van de Achterhoekers op hun erfgoed. Deze evenementen zijn niet alleen vieringen van het verleden, maar ook een bruisende uitdrukking van onze identiteit, waar generaties samenkomen om de unieke spirit van de Achterhoek te ervaren en te delen. Ze verbinden ons met onze roots en samen vieren we onze geschiedenis en houden we onze tradities springlevend.

Levend schilderij

In de Achterhoek is natuurschoon ook een dagelijkse zegen. Het is als een levend schilderij, met uitgestrekte landschappen die variëren van glooiende heuvels tot schilderachtige bossen en kabbelende beekjes. Ze bieden adembenemende panorama’s, terwijl de kronkelende paden langs de rivieren uitnodigen tot ontspannen wandelingen. In de lente brengen bloeiende velden kleur in het landschap, terwijl de herfst een warm kleurenpalet schildert. De diversiteit aan flora en fauna, van zeldzame plantensoorten tot levendige vogelsoorten, maakt de Achterhoek een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is een constant veranderende symfonie van rust en pracht, waar de natuur de ware meester is. Ook daarvan kan volop worden genoten.

Keuken

Ook de Achterhoekse keuken is meer dan alleen voedsel; het is een uitnodiging om samen te komen en te genieten. Lokale gerechten, bereid met passie en verse ingrediënten, brengt iedereen samen aan tafel. Het is een heerlijke ontdekkingstocht vol smaak en traditie. Gevuld met lokale lekkernijen, zoals de beroemde krentenwegge, potdeurmekare en heufkeze, biedt deze keuken een rijkdom aan ambachtelijke gerechten.

Proef de Achterhoekse karnemelkse saus, theebeschuit, gevelkeukskes of droge worst en geniet van de verfijnde smaken van het Achterhoekse bier en de Achterhoekse koffie. De regio staat bekend om haar gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten, wat resulteert in hartige stoofschotels, heerlijke aspergegerechten en verrukkelijke desserts. Of je nu smult van een lokale boerenmarkt of aanschuift in een gezellig eetcafé, de Achterhoekse keuken is een culinair avontuur dat de lokale trots op ambacht en smaak weerspiegelt. De vele gezellige eetgelegenheden zijn niet alleen plekken om te eten, maar ook ontmoetingsplekken waar we verhalen delen en de banden binnen de gemeenschap versterken.

Actief samenzijn

Achterhoekers zijn niet alleen echte bourgondiërs, maar ook avonturiers in hart en nieren. Of we nu een gezamenlijke fietstocht organiseren of een sportief evenement bijwonen, actief plezier maken doen we samen. Deze gezamenlijke avonturen versterken niet alleen de banden maar laten ons ook de diversiteit van de streek in volle glorie ervaren.

De Achterhoekse kalender staat bol van gemeenschappelijke vieringen. Van carnavalsoptochten tot gezellige kerstmarkten, we delen deze bijzondere momenten met elkaar. Het zijn deze evenementen die de gemeenschap verbinden en de Achterhoek tot een bruisend thuis maken. Onze accommodaties zijn niet alleen voor bezoekers; het zijn plekken waar we onze gastvrijheid delen met vrienden en familie. Of het nu gaat om een gezellige bed & breakfast, een sfeervol hotel en camping of een authentiek vakantiehuis, we nodigen elkaar uit om te genieten van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft.

Toekomst

De Achterhoek is niet slechts een plek op de kaart; het is een gedeelde ervaring, een manier van leven. Samen genieten we van onze gastvrije gemeenschap, levendige cultuur, smakelijke keuken, prachtige natuur en bruisende evenementen. Laten we samen bouwen aan de toekomst van onze Achterhoek, waarin we trots onze rijke geschiedenis voortzetten en nieuwe herinneringen creëren. Samen maken we de Achterhoek niet alleen een regio, maar een warm thuis voor ons allen.

___________________________________________________________________

MIJN Special

In MIJN Magazine belichten we maandelijks één specifiek thema en deze vormt dan een special binnen de overige redactiepagina’s. Dit keer was dat Buiten leven. Meer MIJN Specials zien? Klik dan op deze link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-special/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *