Wout Kuiper

De Graafschap verbouwt trainingscentrum

Sinds enkele jaren traint de selectie en alle jeugd van De Graafschap weer in Doetinchem, op de Bezelhorst. Een flinke stap vooruit ten opzichte van de situatie daarvoor. Niet meer her en der op amateurvelden in de Achterhoek, maar alles bij elkaar op één terrein. Echter waren de voorzieningen op het terrein nog niet naar wens. Er ontbraken voldoende kleedkamers, een gezellige kantine en als spelers hun spierconditie op niveau wilden brengen of een gezonde lunch wilden nuttigen, moesten ze naar stadion de Vijverberg.

Fernando Smit zag verbetermogelijkheden en is de kartrekker van dit project geworden. Smit is  CEO van Playseat® en erg betrokken bij de ontwikkeling van de jeugd.  Er werd een voorstel bij de directie neergelegd om het complex een flinke opknapbeurt te geven.

Regionale ondernemingen werden bij dit project betrokken en inmiddels staat er een fantastisch nieuw onderkomen waar De Graafschap nog jarenlang plezier aan gaat beleven. 

Wij spraken met Ralph Nederlof, directeur van Westerveld & Nederlof en leverancier van de prefab HSB wanden en kozijnen:

“Al vele jaren zijn wij fanatiek supporter en sponsor van De Graafschap. Zo waren we al betrokken bij het ontwerp en de bouw van de supporterskantine achter de Spinnekop tribune. We twijfelden dan ook geen moment toen we gevraagd werden om mee te denken over het ontwerp van de kleedkamers en de fitnessruimte en om onze houten kozijnen en wanden te leveren. Met behulp van vele vrijwilligers werd de kantine opgeknapt, werd de fundering gestort, de wanden geplaatst en ontstond er een mooi, functioneel gebouw.”

“Het was mooi om te zien dat vele vrijwilligers vele uren wilden besteden aan de club. Zelfs de trainers van alle teams waren niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken!” 

“Helaas had het afgelopen seizoen een afloop waar we stevig van gebaald hebben, maar we hopen dat de uitbreiding van het trainingscentrum een bijdrage levert aan een betere doorstroming van de eigen jeugd en aan het uiteindelijke doel om van De Graafschap een stabiele eredivisionist te maken, met als het even kan, veel spelers uit de eigen regio!

de graafschap

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *