De huidige arbeidsmarkt vraagt om slimme personeelsoplossingen

Leerwerkloket Achterhoek en WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA)  werken nauw met elkaar samen om problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. WSPA is het aanspreekpunt voor werkgevers als het gaat om personeel, arbeid en arbeidsmarkt. Leerwerkloket Achterhoek is er juist voor iedere Achterhoeker die aan de slag wil met zijn loopbaan of scholing.

Door deze samenwerking zorgen zij er samen voor dat de Achterhoekse arbeidsmarkt zich blijft ontwikkelen, innoveren en verbinden. Marjon Riefel werkt als adviseur bij WSPA. “Het WSPA is een samenwerkingsverband van UWV, Laborijn, Fijnder en de gemeenten Bronckhorst en Oude IJsselstreek/STOER. Wij zijn partner voor werkgevers als het gaat personeelsvraagstukken. Ik doe dit voor de sector Zorg en Welzijn”. Marjon werkt veel samen met Nathalie Hondelink, teamleider van Leerwerkloket Achterhoek.

Nathalie: “Onze dienstverlening sluit goed op elkaar aan. Wij kennen de loopbaanvraag van de inwoner en werkgever, de scholingsmarkt en de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn volop opzoek naar goed geschoolde werknemers en wij spreken dagelijks mensen die zich graag willen omscholen. Hoe mooi zou het zijn als mensen zich omscholen richting een beroep met een grote kans op een baan?”

Ontmoet de sector Zorg en Welzijn

In april is daarom het event ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn’ georganiseerd. “Er zijn veel verschillende organisaties, functies en werkzaamheden in deze sector. Voor werkzoekenden en baanveranderaars is het een uitdaging om met iedere functie en organisatie op eigen initiatief kennis te maken. Daarom dachten wij: dit kan anders. We organiseren een evenement waar op één centrale plek vraag en aanbod samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten. Bezoekers konden zo beroepen en werkzaamheden ontdekken en contact leggen met potentiële werkgevers. Iedereen was zo enthousiast over de eerste editie, dat we 4 oktober de tweede editie van “Ontmoet de sector Zorg en Welzijn” organiseren bij het Graafschap College in Doetinchem.

Gluren bij de buren

Ook organiseren we ieder jaar de bustour “Gluren bij de Buren’. Nathalie: “We bezoeken met de bus vier verschillende bedrijven in kansrijke sectoren. Vaak weet je niet precies wat werk in andere sectoren inhoudt. Door te gluren bij de buren kun je je breder oriënteren en anders kijken naar de kansen op de arbeidsmarkt.” Marjon vult hierop aan: “Zo denken weinig mensen aan de functie doktersassistent, terwijl er een tekort is aan doktersassistenten in de Achterhoek. Er is een project opgezet ‘Zij-instromers tot doktersassistent’: een opleiding die is afgestemd op de grote vraag van huisartsenpraktijken. In september start deze opleiding met 18 deelnemers! We zijn hier erg trots op!”

“Voor ons samen is er maar één belang: met elkaar willen wij burgers en werkgevers in de Achterhoek dichterbij elkaar brengen door kansen blijven te creëren op de arbeidsmarkt”, vat Nathalie in één zin samen.


Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Leerwerkloket Achterhoek (achterhoek.leerwerkloket.nl) of WerkgeversServicepunt Achterhoek (www.wspachterhoek.nl)

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *