De kleurrijke snoepjeswinkel van Lynn

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Met deze keer het kleurrijke appartement van Lynn Rouwhorst in Winterswijk.

Het valt voor jongeren momenteel niet mee om eigen woonruimte vinden. Op de overspannen huizenmarkt zijn ze veelal kansloos. Lynn Rouwhorst (27) had geluk. Ze profiteerde van een bijzonder project: huisvesting voor jongeren. Ondernemer en Winterswijkse plannenmaker Jeroen Schreurs kocht een oude school om er een appartemetencomplex te realiseren en daarmee starters kansen te bieden. Het gaat om de van oorsprong Rijks Hoogere Burgerschool. Later werd het middelbare school De Driemark (vestiging Zonnebrink). Toevallig de oude school van Lynn. “Ik heb er enkele jaren les gehad. In 2012 rondde ik er mijn vwo-opleiding af. Dat was ook het laatste jaar van de school op deze locatie.”

Je woont alleen, maar het is zeker niet eenzaam

De Winterswijkse droomde altijd al van een speciale plek om te wonen. “Wonen in een oude school of een voormalige kerk leek me geweldig. Het is anders en dergelijke panden hebben vaak karakter en een ziel. Nou die droom is uitgekomen.” Het appartement waar ze nu ruim een jaar woont, heeft helemaal extra waarde. Het is namelijk het oude lokaal waar Lynn aardrijkskundeles kreeg. “De bank in de woonkamer staat precies op de plek waar ik destijds zat. Op de eerste rij voor het bord. Leuk hè.” Het complex is helemaal op jongeren gericht. Dat is voor haar een groot pluspunt. “Het is meer een verkapt studentenhuis. Iedereen kent elkaar en er worden regelmatig buurtborrels gegeven. Je woont alleen, maar het is zeker niet eenzaam. Je kunt de gezelligheid opzoeken. Het is een hechte groep bewoners en drie van mijn beste vriendinnen wonen hier. Dat maakt het natuurlijk helemaal gezellig.”

Lynn voelt zich bevoorrecht. “Het is een parel om in te wonen. Ruim, licht en met een fijne vide. Het sociale aspect spreekt me enorm aan. Verder is het op loopafstand van het centrum.” Binnen heeft ze haar appartement eigen gemaakt. De inrichting is niet alledaags. Het is net of je een snoepjeswinkel binnenloopt. “Ik houd van felle kleuren, daar word ik vrolijk van. Vroeger was mijn slaapkamer knalroze met paarse meubels.” Zelfs de keukenapparatuur en het servies en bestek zijn kleurrijk te noemen. In de woonkamer staat een grote kauwgomballenautomaat en een grote ijscohoorn.

Tweedehands

Een dergelijk exemplaar zie je vaak buiten staan bij een snackbar. “Die heb ik gekocht via Marktplaats van een ict’er die ijs wilde gaan verkopen. Maar dat bleek toch niet zijn ding. Hij keek wel even vreemd op toen ik vertelde dat de ijscohoorn een plek in huis zou krijgen, haha.” Een andere eyecatcher is de grote wandkast, bestaande uit losse kasten. “Ook die heb ik via Marktplaats gescoord. Ik hecht waarde aan tweedehands spullen en het hergebruik ervan. Voor de kasten moesten we naar Den Haag. Ze deden dienst in een winkel, we moesten ze wel met een koevoet van de muur trekken. Gelukkig zijn ze mooi heel gebleven. Ik ben er maar wat blij mee.” Aan de Candy Art Wall hangt een kunstwerk gemaakt van een suikerspin van Martijntje Cornelia. De eerste vijf dagen transformeerde het tot de huidige vorm.

Dan laat ze een fotoboek van haar oude school zien. Het geeft een beeld van hoe het er destijds uit zag. Het complex heeft een metamorfose ondergaan. De grote voormalige hal met de kluisjes doet nu dienst als atrium met twee grote vijvers vol koikarpers. Naast 30 appartementen zijn er 12 hotelkamers in het gebouw ondergebracht. Het oog valt op een vintage lichtbak. ‘Life begins at the end of your comfort zone’, staat er geschreven. “Ik was nogal onzeker en had de neiging om veilig in mijn bubbel te blijven zitten. Dan kom je niet ver, zo is mijn ervaring. Het loont om toch uitdagingen aan te gaan. De tekst van de lichtbak is mijn levensmotto geworden.”

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *