Wish de specialist

De kracht van Hencon Forestry in Ulft

Hencon Forestry is onderdeel van de Hencon Group in Ulft. Het bedrijfsonderdeel is gespecialiseerd in machines en apparatuur voor bosbouw en biomassa. Naast het dealerschap van John Deere bosbouwmachines, ontwikkelt Hencon Forestry zelf machines onder de eigen merknaam Axsel. Dan gaat het vooral om houtversnipperaars.

Dirk-Jan Winkelhorst is managing director van Hencon Forestry. Hij vertelt met passie over zijn afdeling met twintig medewerkers. Het gaat om een team vakmensen die verantwoordelijk is voor verkoop, technische ondersteuning, onderdelendistributie en een gericht advies. “We zijn dealer van John Deere bosbouwmachines voor Nederland en een deel van Duitsland. Daarnaast brengen we onze eigen biomassa machines op de markt, dat gebeurt onder de naam Axsel. De ontwikkeling ervan gaat in nauwe samenwerking met de engineeringsafdeling van Henco B.V. en Pezzolato, een Italiaanse fabrikant van biomassa machines. De machines worden in heel Europa verkocht.

Financiële oplossingen

“Onze kracht is dat we de beste machines leveren en meedenken met de klant.” Dat geldt ook als het om financiële oplossingen gaat. De machines worden steeds duurder omdat er steeds meer techniek wordt gevraagd. “Je ziet een duidelijke verschuiving van bezit naar gebruik. Vroeger wilden bedrijven echt zelf een machine hebben. Dat is nu toch wel anders. Sommige bedrijven hikken tegen de hoge prijs aan en hebben de machine soms ook niet het hele jaar nodig. Dan kan koop een dure optie zijn. Daarom bieden we interessante financial- en operational lease oplossingen. Per saldo kan dat goedkoper zijn”, aldus Winkelhorst. “We denken ook daarbij met de klant mee. Het is namelijk altijd maatwerk, het is net wat men wil en waar men een goed gevoel over heeft.” Het kan huur zijn, maar ook lease behoort tot de mogelijkheden. Bij huur of lease weten afnemers precies waar ze aan toe zijn. Het zorgt voor een stabiele kostprijs. “Het gaat immers om een contract met een vast tarief. Dat is inclusief onderhoud, verzekering en eventuele schades. Dat wordt als prettig ervaren, dan komen ze immers niet voor verrassingen te staan.” Na de huur- of leaseperiode kan de machine tegen de restwaarde alsnog worden aangeschaft. Maar dat is zeker geen verplichting. “Men kan ook gewoon weer een nieuw contract met een nieuwe machine aangaan.”

Onderhoud en service

Hencon Forestry levert tevens gebruikte machines van topkwaliteit. Onderhoud en service zijn er eveneens in goede en vertrouwde handen. Het onderhoud gebeurt in eigen beheer met een multifunctionele werkplaats en geschoolde monteurs gespecialiseerd in hydrauliek, besturingssystemen, motoren en onderstellen. “Een goede machine kopen is uiteraard essentieel, maar het bieden van de juiste service is minstens zo belangrijk. Want stilstaan en niet verder kunnen, kost altijd geld.” Daarnaast kun u voor onderdelen een beroep doen op Hencon Forestry.

Contact

Voor meer informatie:

Hencon Forestry

De Bolanden 9

7071 PW Ulft

T   0315 69 54 70

E   info@henconforestry.com

I    www.henconforestry.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *