Halloween

De leukste activiteiten om te doen met Halloween in de Achterhoek

Ontdek Halloween 2023 in de Achterhoek met een mix van spookachtige avonturen en vermakelijke festiviteiten.

Halloween is een geliefde traditie die elk jaar op 31 oktober wordt gevierd. Ook in de Achterhoek zijn er tal van leuke activiteiten en evenementen waar je van kunt genieten tijdens deze griezelige periode. Of je nu jong of oud bent, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de leukste plekken met activiteiten bespreken die je kunt bezoeken tijdens Halloween 2023 in de Achterhoek.

Spooktocht

Een van de meest geliefde Halloween-activiteiten is deelname aan een spooktocht. In de Achterhoek organiseren verschillende groepen speciale spooktochten tijdens Halloween. Zo zal De Soere Heksen, net als vorig jaar, op zaterdag 28 oktober weer een spooktocht voor de wat oudere jeugd verzorgen. Als je denkt dat je te oud bent voor ‘Trick or Treat’, maar toch graag iets leuks wilt doen meet Halloween, dan is de spooktocht precies wat je zoekt. Je vertrekt in groepen van 8 personen voor een angstaanjagend spannende tocht langs de rand van de Zelhemse wijk ’t Soerlant. Het is een geweldige gelegenheid om samen met vrienden, vriendinnen of familie deel te nemen. Deelname is geheel kosteloos. Het is wel nodig om van te voren een plek te reserveren, zodat er een idee is van het aantal deelnemers. Durf jij het aan?

Kinderactiviteiten bij Hof van Eckberge

Halloween biedt een fantastische gelegenheid om volop te genieten. Veel attractieparken, dierentuinen en speeltuinen organiseren speciale festiviteiten tijdens deze tijd van het jaar. Een perfect voorbeeld hiervan is Hof van Eckberge op 27 en 28 oktober! Dit evenement, dat geschikt is voor kinderen, belooft een tal van leuke activiteiten in een duistere sfeer, compleet met thematische decoraties en mysterieuze figuren. Er staat een betoverende goochelshow op het programma. Er zal een onverwachte gast voor de nodige opschudding zorgt. Graaf Eckberge raakt iets belangrijks kwijt en samen met de kinderen gaan we opzoek naar een oplossing! Bovendien kun je je vermaken in onze donkere speeltuin. Durf jij de weg te vinden naar de glijbaan, of raak je misschien verdwaald in het duister? Je hebt tevens de kans om je eigen Halloween-pompoen mee naar huis te nemen! Om de avond af te sluiten, kun je zelfs je eigen toverdrank brouwen om je familie of vrienden te betoveren. Er is nog veel meer te beleven, dus kom zeker langs!

Halloweenweekend in Doetinchem

Op vrijdag 27 oktober wordt er een speciale Halloweenavond georganiseerd voor kinderen door Lekker. Doetinchem, in samenwerking met JC Doetinchem en Bibliotheek West- Achterhoek in Doetinchem. Kinderen hebben de mogelijkheid om hun eigen lampion te maken, zich te laten schminken, een griezelige film te kijken, de bieb te verkennen tijdens een griezeltocht en naar huiveringwekkende verhalen te luisteren. Na afloop kunnen alle kinderen, samen met hun ouders of verzorgers, deelnemen aan een Halloween-lampionnentocht door het centrum van Doetinchem. Gewapend met hun zelfgemaakte lampion wandelen de kinderen ongeveer 2 kilometer. Je maakt stops bij angstaanjagende ‘Trick or Treat’-plekken in de binnenstad. Na de tocht is er warme chocolademelk op het Simonsplein en wordt er een gezellig Halloween-feestje gevierd met dj’s, heksen en spoken. Op zaterdag zijn er van 12:00 tot 17:00 uur allerlei activiteiten in de binnenstad. Kinderen kunnen zich uitleven op een gigantisch luchtkussen, grappige bekken trekken in de lachspiegels rondom de Catherinakerk, of een ritje maken in de draaimolen. Op zondag is er opnieuw een Halloween-speeltuin op het Simonsplein. En, net zoals op zaterdag, kun je smullen van lekkernijen bij de oliebollen- en churroskraam.

Griezelige filmavond

Blijf je liever thuis tijdens Halloween? Organiseer dan een griezelige filmavond met vrienden of familie. Kies een aantal klassieke horrorfilms uit en zorg ervoor dat je voldoende popcorn en snacks hebt om van te genieten terwijl je ondergedompeld wordt in de spanning van deze films.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *