Nedersaksisch

De leukste lente uitjes in de Achterhoek

Ben je op zoek naar leuke activiteiten om te doen in de lente? De Achterhoek is een prachtige regio in Nederland die veel te bieden heeft. Of je nu wilt genieten van het buitenleven, cultuur wilt opsnuiven of lekker wilt ontspannen, de Achterhoek heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de leukste lente uitjes in de Achterhoek bespreken.

Natuurwandelingen

Een van de beste manieren om te genieten van het prachtige lenteweer is door een wandeling te maken in de natuur. De Achterhoek staat bekend om zijn mooie landschap en uitgestrekte bossen. Er zijn tal van wandelroutes die je kunt volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad.

Een populaire route is het Pieterpad, een langeafstandswandelpad dat begint bij de Sint-Pietersberg in Limburg en eindigt bij de Groningse Waddenkust. Een deel van deze route loopt door de Achterhoek en biedt prachtige uitzichten op het glooiende landschap.

Een andere mooie plek om te wandelen is Nationaal Landschap Winterswijk. Dit gebied staat bekend om zijn unieke coulisselandschap met houtwallen, weilanden en bossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de rust en stilte.

www.wandel.nl

Fietsroutes

Naast wandelen kun je ook de Achterhoek verkennen per fiets. Er zijn verschillende fietsroutes die je kunt volgen, zoals het knooppuntensysteem waarmee je zelf je route kunt bepalen. Fiets langs pittoreske dorpjes, historische kastelen en prachtige landgoederen.

Een aanrader is de Zutphen-Lochem Route, een 40 kilometer lange fietsroute die start in het historische centrum van Zutphen en door het mooie coulisselandschap naar Lochem voert. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden zoals kasteel Hackfort en landgoed Ampsen.

Bezoek aan historische steden

De Achterhoek heeft ook een aantal prachtige historische steden die zeker een bezoek waard zijn. Breng bijvoorbeeld een dag door in Zutphen, een Hanzestad met een rijke geschiedenis. Wandel door de sfeervolle straatjes, bewonder de historische gebouwen en bezoek het Stedelijk Museum Zutphen.

Een andere stad die je niet mag missen is Doetinchem. Deze stad biedt een mix van historie en moderniteit. Maak een wandeling langs de Oude IJssel, bezoek het Kasteel Slangenburg en geniet van de gezellige terrasjes op het Simonsplein.

Bron: www.bezoek-doesburg.nl

Bloesemtochten

In de lente staan veel fruitbomen in bloei en dat zorgt voor prachtige landschappen vol bloesems. Een leuke activiteit is het maken van een bloesemtocht per fiets of auto. Rijd langs boomgaarden en geniet van de kleurenpracht.

De Betuwe staat bekend om zijn bloesemroutes, maar ook in de Achterhoek kun je genieten van dit natuurspektakel. Vooral rondom plaatsen zoals Laren en Vorden vind je veel boomgaarden waar je kunt genieten van de bloeiende fruitbomen.

Cultuur snuiven

Naast natuuruitjes zijn er ook verschillende culturele activiteiten te doen in de Achterhoek. Bezoek bijvoorbeeld kasteel Ruurlo, dat bekend staat om zijn prachtige tuinen en kunstcollectie. In het kasteel vind je ook het museum MORE, waar je kunt genieten van moderne realistische kunst.

Ook museum Villa Mondriaan in Winterswijk is een aanrader. Hier leer je alles over de jonge jaren van Piet Mondriaan, een van de bekendste Nederlandse kunstschilders. Bewonder zijn vroege werken en ontdek de invloed die de Achterhoek op zijn kunst had.

Bron; www.bijzonderplekje.nl

Wellness

Wil je even helemaal tot rust komen? Breng dan een bezoek aan een wellnessresort in de Achterhoek. Geniet van sauna’s, massages en andere ontspannende behandelingen. Een bekend wellnessresort is Palestra in Braamt, waar je kunt genieten van diverse sauna’s, baden en beautybehandelingen.

Bron: www.bijzondere-overnachtingen.eu

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *