Bredevoort Schittert

De leukste uitjes voor het komend weekend

Het weekend staat voor de deur. Nog geen plannen gemaakt en op zoek naar een leuk uitje? Hieronder enkele tips.

Struinen in Ratum

Zin in een uitdagende tocht door een gebied waar je niet veel wandelaars tegenkomt? Ga dan zaterdag 23 september mee struinen door Ratum. De boswachter weet die kleine paadjes, waar vaak de mooiste dingen te zien zijn. Hier alle praktische informatie

Bloemen plukken

Je kunt zaterdag 23 september ook terecht bij bloemenpluktuin Klein Paradijs op landgoed De Zonnebloem in de Brinkheurne. In de kleurige oase kom je ogen te kort. De toegang is gratis. Het is ook mogelijk om tegen betaling zelf bloemen te plukken. Hier meer informatie. 

Natuurbegraafplaats

Begraven in de natuur groeit in populariteit. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Een groene uitvaart is mogelijk op natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden. Zondag 24 september is er een rondleiding op het 6,5 hectare grote gebied waar naald- en loofbomen en open plekken elkaar afwisselen. De website geeft een indruk.

Achtkastelenroute

In de gemeente Bronckhorst ligt de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. Deze route, de Achtkastelenroute, bestaat dit jaar 110 jaar. In de beginjaren van deze route was er één dag in het jaar dat de burgemeester inwoners uitnodigde deze route gezamenlijk te fietsen. Deze traditie wordt dit jaar op zondag 24 september in ere hersteld. Fiets mee en geniet van een dag vol sfeer, muziek, hapjes en drankjes. Meer weten? Kijk hier.

Nazomerdagen

De Slangenburgse Nazomerdagen zijn terug van weggeweest. Deze keer op zaterdag 23 en zondag 24 september bij Herberg ’t Onland tussen Doetinchem en Gaanderen. Van 11 tot 17 uur kunnen bezoekers kennis maken met creatieve en heerlijke streekproducten, brocante, paling roken. Er is gezellige muziek en kinderen kunnen met dieren knuffelen en kaarsen dompelen.

Bredevoort Schittert

Voor bijzonder vermaak kun je terecht bij Bredevoort Schittert, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september. Een show van licht en water in een sprookjesachtige sfeer Naast de lichttaferelen is er alle ruimte voor muziek, kunst en theater.

Shoppen

Meer zin om te shoppen? Dat kan. Zondag is er koopzondag in het gezellige centrum van Winterswijk. Naast het brede aanbod aan winkels zijn er tal van gezellige restaurants en cafés.

Dit is slechts een greep uit wat er te doen is in de Achterhoek het komend weekend.

Nog meer leuke uitjes lees je op onze speciale pagina Erop uit!

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *