De 'Middeleeuwse Cave' van Lia Fierkens uit 's-Heerenberg

Lia Fierkens uit ‘s-Heerenberg met haar ‘Middeleeuwse Cave’

Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chill-ruimte uit van onze lezers. Met deze keer de ‘Middeleeuwse cave’ van Lia Fierkens uit s-Heerenberg!

Trots op: “We hebben de kelder altijd leeg gehad vanwege vochtproblemen. Later hebben we een ventilator in een raam gezet, zodat het beter geventileerd is en nu niet meer vochtig is. We gebruiken het nu als mancave: whisky, sigaartje en ‘s-Heerenbergse humor. De kelder is ingewijd door de buurmannen en vrienden. Ook de kinderen kunnen zich goed vermaken met hun vrienden” beschrijft Lia.

Verdere info: “De kelder is uit de 17de eeuw, net als de zijmuur van ons huis. Het ziet er hetzelfde uit als kasteel Huis Bergh (zelfde tijd). In de muur zit een groot gat waarvan we de betekenis niet weten. Waarschijnlijk werd daar het eten in bewaard. Alle meubels komen van Marktplaats. De leren loungestoelen zijn uit een restaurant in Venlo. Alles heeft zo weer een tweede leven” vult Lia aan. 

___________________________________________________________________

MIJN Cave

De Achterhoek kent vele mooie ‘keetjes’. MIJN Magazine licht in de rubriek MIJN Cave iedere maand een gave cave of verbouwde chillruimte uit. Meer caves zien? Klik dan op de onderstaande link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-cave/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *