Bierbrouwerijen

De Mooiste bierbrouwerijen in de Achterhoek!

De meeste Achterhoekers zijn vaak niet vies van een lekker gebrouwd biertje. Met meer dan 800 brouwerijen heeft Nederland na Duitsland de meeste bierbrouwerijen van Europa! Niet alleen dat, maar als je kijkt naar de meest verschillende soorten bier wat er gebrouwen wordt staat Nederland zelfs eerste. En als het aan Nederland ligt komt daar niet snel verandering in. Want het brouwen van bier wordt namelijk steeds populairder. Zo zijn er van 2020 naar 2021 wel meer dan 30 brouwerijen bijgekomen. De meeste bierbrouwerijen zijn geopend voor rondleidingen en proeverijen, want laten we eerlijk zijn. Wie wil er nou niet zien hoe een biertje van wat losse ingrediënten veranderd in een lekker gebrouwd biertje met een mooie schuimkraag. Naast het oud Achterhoekse Grolsch wat nu te vinden is in Enschede, zijn er in de Achterhoek ook bierbrouwerijen bijgekomen. En juist onze lokale kleinere bierbrouwerijen verdienen zeker een bezoekje. Dus wacht niet te lang!

De brouwerijen

Brouwhoes Bier Experience

De Bier Experience in Lievelde is niet een “gewoon museum”. Het is een beleving. Op interactieve manier ontdek jij hoe bier gebrouwen wordt en leer jij meer over de unieke geschiedenis. Zoals dat Prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier hier had in 1627 in de 80-jarige Oorlog? Kom snel naar Brouwhoes Bier Experience en drink de heerlijke Achterhoekse bieren die er gebrouwen worden.

Stadsbrouwerij de Borghman

Sinds 2015 wordt er weer gebrouwen in Bredevoort. Midden in het centrum op de plek waar vroeger het kasteel van Bredevoort stond. Bevindt zich nu Stadsbrouwerij de Borghman. In eigen brouwinstallatie worden er wekelijks Craft Bieren op ambachtelijke wijze gebrouwd met ingrediënten uit heel de Achterhoek die het bier een rijke volle smaak geven. Bij de Borghman kunt u ook een rondleiding met proeverij boeken vanaf 4 personen. De rondleiding wordt niet maar door zo iemand gegeven maar door een van de brouwers zelf! Naast de brouwerij kunt u ook terecht op het terras, bargedeelte en het sfeervol gerichte proeflokaal.

Brouwersnös

Brouwersnös is een bierbrouwerij in Groenlo. De bierbrouwerij is de eerste professionele brouwerij in Groenlo sinds 2004 toen Grolsch Groenlo verliet. Brouwersnös brouwt met de modernste technologie, maar met gevoel van ambacht en authenticiteit. Het is een bewerkelijke manier van vergisting. Dagelijks schept de brouwer met een grote lepel de prachtige laag gist van het bier af. Brouwersnös verzorgt ook rondleidingen en er is een restaurant.

Meer informatie

Meer informatie en foto’s over de bierbrouwerijen vind je op https://achterhoek.nl/bierbrouwerijen!

___________________________________________________________________

Achterhoek Toerisme

Ontdek de Achterhoek via Achterhoek Toerisme! De leukste uitjes in de Achterhoek, spectaculaire activiteiten, heerlijk overnachten, lekker uit eten, talloze evenementen, fietsen & wandelen én de mooiste routes, je vindt het allemaal op de website van Achterhoek Toerisme. Ontdek de prachtige Achterhoek via https://achterhoek.nl/.  

achterhoek toerisme

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *