Wish de specialist

De Morgan Plus Six van Frank Arendsen

Morgan maakt luxe sportauto’s met een klassiek ontwerp. Frank Arendsen houdt ervan. “Het zijn onderscheidende wagens met een ambachtelijk karakter, luxe maar toch ook spartaans.” De 50-jarige Achterhoeker heeft een voorliefde voor twee automerken: Volvo en Morgan. Als eigenaar van Volvo Harrie Arendsen en Pedaleur Bikes is het niet zo gek dat hij het Zweedse merk trouw is. Morgan is het speeltje voor na werktijd.

Frank Arendsen was onlangs bezig zijn zolder op te ruimen. Zijn oog viel op een schaalmodel Morgan van zeker dertig jaar oud. “Het geeft aan dat ik die auto’s altijd al mooi heb gevonden. Waarom? Dat is moeilijk uit te leggen, het is een gevoel. De één zweert bij Porsche, voor mij is Morgan favoriet.” Toch duurde het nog lang voordat hij zijn eerste Morgan aanschafte, het was
een Plus 4. Frank kocht hem in januari 2018. Enkele maanden later volgde een Plus 8. “Dat was om meerdere redenen een speciaal model. Het ging om de 50th Anniversary Edition, het laatste model met een atmosferische achtcilinder. Er zijn er maar vijftig van gemaakt, dat waren gelijk de laatste vijftig. Daarvan heb ik nummer 10, dat is wel bijzonder.” De productie werd daarna gestaakt. De Plus 8 beschikt over een 4,8 liter BMW-V8 motor en oogt retro door zijn wielen, vooruitjes en grille. In 4,5 seconden zit hij op 100 kilometer per uur.

‘Sympathieke wagen met een mooie uitstraling’

Met turbomotor

Drie maanden geleden ruilde de autoliefhebber zijn Morgan Plus 4 in voor een Plus 6, de eerste Morgan met een turbomotor ooit. Het is een lichtgewicht wagen (1075 kilo) met een aluminium en houten chassis. Het is een unieke compositie van retro design en moderne techniek met een knipoog naar de jaren zestig. “De auto oogt klassiek, maar alle onderdelen zijn nieuw ontworpen.” De Plus 6 wordt aangedreven door een BMW 3.0 liter 6 cilinder turbomotor met achttraps automaat bekend van de BMW
Z4 en Toyota Supra. Met 340 pk tikt het voertuig in 4,2 seconden de 100 kilometer per uur aan. “Het is een sierlijke en sympathieke wagen met een mooie uitstraling”, aldus de eigenaar van de racing green variant. “Passanten hebben gelijk een glimlach op het gezicht. Met andere racemonsters zie je, gezien het lawaai dat ze maken, nog wel eens afkeurende blikken.” Frank Arendsen gaat er graag even een blokje mee om, om zijn hoofd leeg te maken, zoals hij het zelf noemt. “Rijden in deze auto is een beleving. Het is heel puur, Spartaans zelfs. Je kunt er niet iedereen zomaar mee wegsturen.”

Meer MIJN Auto? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *