De Rotonde

De Rotonde is net iets meer dan een cafetaria

In 2020 nam Danny Buist cafetaria De Rotonde in Varsseveld van zijn vader over. “Sindsdien is er niet heel veel veranderd, al doet ieder het op zijn eigen manier. Ik houd van het werk, van het praatje met de klant en hen iets lekkers meegeven. Het is een mooi compliment als iemand een balletje gehakt komt halen en dan zegt dat ze ze zelf niet zo lekker maakt als jij. De lach op iemands gezicht, daar doe ik het voor.”

In 1996 kreeg Ruud Handgraaf, de vader van Danny, van zijn zakenpartner de houten keet aangeboden waarin cafetaria De Rotonde destijds gevestigd was. “Hij vroeg: Is dat niet wat voor jou? Ik twijfelde of ik er wel in moest stappen en iedereen verklaarde ons voor gek, maar we hebben het uiteindelijk toch gedaan. We maakten zeker in het begin lange dagen, van twaalf tot twaalf”, vertelt Handgraaf, die nog altijd in de cafetaria werkzaam is.

De inzet en het plezier waarmee Handgraaf de cafetaria runde, zorgden echter wel voor succes. Het bedrijf ging steeds beter lopen en klanten kwamen graag bij hem terug. “Vaste klanten zijn heel belangrijk. Als je geen vaste klanten hebt, dan kom je er niet. In de zomer verkopen we ook aan toeristen die hier op het terras gaan zitten. Die zorgen voor iets extra’s, maar als het zomertoerisme wegvalt, moet je toch verder kunnen”, aldus Danny.

Berenhappen

Danny Buist groeide op in de keet. “Als jongen van zestien hielp ik mijn vader al met het maken van berenhappen en ijsjes tappen. We stonden soms met zijn vieren achter de balie, al was daar amper plaats voor.”

In 2000 besloot Handgraaf dat er nieuwbouw moest komen en kreeg hij vergunning om de keet te vervangen voor een gebouw. De cafetaria zit nu in een modern pand met aan de voorkant een grote glazen pui. En ook voor het interieur werd gekozen voor een strak design en vrolijke kleuren, maar wel met een leuke aankleding. “We willen graag net iets meer zijn dan een cafetaria. Het moet er niet uit zien als een slagerij, maar een bepaalde gezelligheid uitstralen”, legt Danny uit.

Eco

Er werden nog meer moderniseringen doorgevoerd. “We zijn al twaalf jaar van het plastic af. Alles is eco. In het begin werden we voor gek verklaard, want in alle cafetaria’s was alles van plastic. Inmiddels wil iedereen van het plastic af en nu is het fijn dat we die stap al lang genomen hebben. Dat biedt voordelen.”

Danny biedt zijn klanten graag de beste producten. Zo komt het vlees dat bij De Rotonde wordt verkocht van slachterij Heinen uit Zelhem, een kleine slachterij met respect voor de dieren en oog voor kwaliteit. “De schnitzels en broodjes warm vlees zijn daardoor echt topproducten. En ook de 35 centimeter lange XXL frikandel en de XXL hamburgers zijn veelgevraagde snacks. Vooral voor de grote eters.”

Nieuwsgierig naar Cafetaria De Rotonde, kom dan zelf proeven! Doetinchemseweg 48A, 7051 DT Varsseveld. Tel. 0315-244341

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *