Sterkste

De Sterkste mannen van de wereld komen naar de Achterhoek!

Sinds 2003 organiseert ‘Stichting de Sterkste Mannen ter Wereld’ in samenwerking met de Strongman Champions League de ‘Strongman Champions League Holland’ in de regio Achterhoek en Liemers. In mei en juni vinden er zowaar 2 wedstrijden plaats, namelijk in Ulft en Groenlo!

Elk jaar weer wint de Strongman aan populariteit, blijkend uit het groeiend aantal viewers. Waar een paar jaar terug 200 miljoen mensen dit spektakel aanschouwden, zit dit aantal nu op ruim 1 miljard mensen! Met name in de Aziatische landen groeit de Strongman Champions League. China, Maleisië en Borneo zijn bijvoorbeeld voor het eerst het decor geweest voor één van deze wedstrijden. Des te meer is het uniek te noemen dat tussen al die grote wereldsteden jaarlijks één wedstrijd georganiseerd wordt in de Achterhoek!

Organisatie

“Jaarlijks worden er vijftien Champions League wedstrijden georganiseerd over de gehele wereld. Per wedstrijd kunnen atleten punten verdienen en aan het einde van de competitie wint de atleet met de meeste punten het overall klassement en mag diegene zich een jaar lang de Strongman Champion noemen! Het woord ‘Champions’ geeft aan dat alleen de absolute wereldtop mag deelnemen aan deze wedstrijden inclusief 2 of 3 extra atleten vanuit het organiserende land” licht voorzitter Paul Rabelink toe. Rabelink is voorzitter van de ‘Stichting Sterkste Man ter Wereld’ en tevens eigenaar van Sport- en gezondheidscentrum Physique in Terborg. Samen met Marcel Mostert van de ‘Strongman Champions League’ organiseert Paul Rabelink daarnaast ook deze wedstrijden over de gehele wereld.

Achterhoek

Op zaterdag 18 mei vindt allereerst de halve finale plaats voor het NK. Vanaf 12 uur strijden de deelnemers bij het DRU Industriepark in Ulft over 5 verschillende onderdelen voor de felbegeerde finaleplaatsen. Zaterdag 22 juni wordt er in Groenlo uit een ander vaatje getapt. Dan komen de deelnemers van over de hele wereld naar de Markt van de vestingstad voor het Strongman Champions League. Om 13 uur barst het geweld los en gaan de atleten met elkaar de strijd aan. Ook RTL 7 is hierbij aanwezig voor opnames van hun TV-uitzending. De welbekende ‘truckpull’ zal plaatsvinden bij Marveld Recreatie en de exacte starttijd hiervan zal nog worden gepubliceerd op www.strongmancl.com.

Gratis entree

“Onze stichting heeft geen winstoogmerk en streeft het doel na om een mooie wedstrijd neer te zetten die je met het hele gezin niet mag missen! De Sterkste Man is vooral spectaculair om te zien en de atleten maken er elk jaar weer een mooie en sfeervolle wedstrijd van. Om het evenement gratis toegankelijk te houden voor het publiek is voor ons de financiering, dat voortkomt uit sponsorinkomsten en subsidies, van essentieel belang” aldus Paul.

Meer info

18 mei
DRU Industriepark Ulft om 12.00 uur 1/2 Finale voor Sterkste man van Nederland 2024
22 juni
Strongman Champions League Holland 2024

www.nksterksteman.nl
www.strongmancl.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *