Harrie Arendsen

De transitie van Volvo dealer naar totaalaanbieder in mobiliteit

Met de overname van niet één maar twee fietsenwinkels, is er een grote verandering gaande binnen Volvo dealer Harrie Arendsen. We interviewen Frank Arendsen – directeur van Harrie Arendsen – over de veranderingen én de toekomst. 

De transitie van autobedrijf naar totaalaanbieder in mobiliteit. Wat bedoel je hier precies mee?

“Mensen kopen een auto of fiets om mobiel te zijn. Waarbij de auto of fiets het middel is en de mobiliteit bijdraagt aan het grotere geheel: de onafhankelijkheid van de mens. Over het algemeen worden fietsen steeds gebruiksvriendelijker en zijn ze – met de komst van e-bikes, speed pedelecs, cargobikes en vouwfietsen – voor een bredere groep toegankelijk. Daarnaast kan een fiets een goed alternatief zijn voor een (tweede) auto. Zo zijn grotere afstanden met een e-bike of speed pedelec eenvoudig te overbruggen en zijn kinderen met een cargobike gemakkelijk te vervoeren. Zélfs in een drukke stad.

Binnen onze organisatie zijn duurzaamheid en vitaliteit belangrijke thema’s. Niet voor niets is onze missie dan ook: met elkaar vanuit passie en respect voor mens, milieu en profit ambassadeurs creëren. De fiets sluit hier – vanwege het groene karakter – perfect op aan en daarom vergroten wij graag onze bijdrage in de mobiliteitsvoorziening van onze klanten.”

Die passie zien we niet alleen terug in de missie, maar ook in de wijze waarop jij onderneemt.

“Het ondernemen en daarbij de verwachting van mensen bijstellen én verbeteren vind ik het allermooiste wat er is. Mijn drijfveer is dan ook om op alle vlakken – of het nu gaat om stakeholders, (potentiële) klanten of personeel – mensen verder te helpen.

Onze klanten verder helpen doen we samen met hele team. De twee Pedaleur Bikes vestigingen zijn onderdeel geworden van de Harrie Arendsen familie en bestaat in totaal uit 170 mensen. Hierdoor is continuïteit een van de belangrijkste doelen. Onze collega’s werken niet alleen voor Pedaleur Bikes of Harrie Arendsen, maar werken gezamenlijk aan de mobiliteitsvraag van onze klanten. Het is dan ook belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat we gezamenlijk werken aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie.”

Tot slot: Hoe zie jij de toekomst van Harrie Arendsen en Pedaleur Bikes voor je?

“Als één organisatie waar mensen terecht kunnen voor niet alleen auto’s, maar ook voor fietsen of bestelwagens. Daarnaast verandert de productvraag vanuit klanten en zien we dat elektrificatie een onderdeel is van de toekomst. Met al deze veranderingen zijn wij als Harrie Arendsen continu in transitie.”

Meer weten over Harrie Arendsen? Ontdek het op harriearendsen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *